De dekentjes worden aan de Voedselbank geschonken. Half juli ging de eerste babydeken naar de Voedselbank Capelle-Middelwatering.
De dekentjes worden aan de Voedselbank geschonken. Half juli ging de eerste babydeken naar de Voedselbank Capelle-Middelwatering.

Wat is er te doen in Capelle?

Algemeen 65 keer gelezen

Voetballen voor verbinding

Capelle - Om elkaar beter te leren kennen, organiseren bewoners van de wijk Oostgaarde vandaag, op 24 juli, van 14.00 tot 17.00 uur een voetbaltoernooi op het Cruyff Court bij de Purmerhoek. Dit doen zij in het kader van de initiatieven Onze Vreedzame Wijk en Gewoon Schoon. De voetbalwedstrijd wordt afgesloten met een zomerse barbecue tot 18.00 uur. De Capelse wethouder van sport, Harriët Westerdijk, is aanwezig voor de prijsuitreiking. Het voetbaltoernooi koppelt de twee projecten Gewoon Schoon en Onze Vreedzame Wijk en brengt bewoners en netwerkpartners op sportieve manier bij elkaar. Tijdens het toernooi jureert een kinderjury op hoe ‘vreedzaam’ de teams zijn: helpen de teamleden elkaar en zijn ze vriendelijk naar de tegenpartij? Bewoners en professionals in de wijk (waaronder de stadsmarinier en de wijkagent) nemen het tegen elkaar op in teams van vijf personen. Ook zijn er teams voor kinderen onder de 12 en boven de 12 jaar oud. De wedstrijdjes duren 2 keer 5 minuten. Na het voetbaltoernooi kunnen bewoners genieten van een heerlijke barbecue.

Bewoners Leka, Sanar en Noozha bereiden salades en Mila zorgt voor een heerlijke kippensoep. Barbecuemaster Nelson zorgt ervoor dat het vlees lekker zal smaken.

Bridge start nieuw seizoen

Capelle - Op 1 september a.s. start het nieuwe bridgeseizoen bij Bridge Club Capelle 50 plus en er is nog plek voor nieuwe leden. “Wij bridgen in de kerkzaal aan de Bermweg 29b in Capelle a/d IJssel. Er kan maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag van 13.00 –16.00 uur worden gespeeld. Hoofddoel is gezellig bridgen tegen minimale kosten. Bij ons kunt u het hele jaar spelen, wij kennen geen zomerstop! Gedurende het jaar houden wij enkele drives zoals de Openingsdrive, Herfstdrive, Kerstdrive en Paasdrive. Om de andere week hebben wij op zaterdag een vrije inloopdrive,dit is voor iedereen toegankelijk. U bent altijd welkom om kennis te maken en de sfeer te proeven.” Voor meer informatie Frits Deutz, secretaris 010-4504116 of kijk op de website:

www.bcc50plus.nl

Wandelen
en lunchen

Capelle - Iedereen weet dat bewegen gezond is, maar niet iedereen weet hoe makkelijk bewegen kan zijn. Eén van de makkelijkste manieren van bewegen is wandelen! Samen wandelen is daarnaast ook gezelliger en voor veel mensen daardoor beter vol te houden. En wandelen combineren met een lekkere lunch maakt het nog leuker en lekkerder. Daarom nodigen we jou uit om op woensdag 7 augustus gezellig mee te komen wandelen. Na de wandeling worden we in de Baronie verwelkomt met een lekkere lunch. De wandeling duurt ongeveer een uur en zal om 11.00 uur van start gaan vanaf De Roo van Capelle, Baronie 326. De kosten voor deze wandeling zijn € 4,- per persoon. Wilt u meedoen, meldt u dan vooraf aan via info@sportiefcapelle.nl of telefonisch via 010-258 87 87 (Denise).

Yardsale

Capelle - Voor de vierde keer op rij organiseren de bewoners van de Meeuwensingel ook deze zomer weer een Yard Sale. Kom op 17 augustus tussen 10.00 en 16.00 uur langs en scoor leuke koopjes. Voor kinderen is er ook van alles te beleven. “De bewoners die wekelijks op de koffieochtend Meeuwensingel komen helpen allemaal mee aan de organisatie”, zegt buurtcoach Arno de Bie van Welzijn Capelle. Er is een kinderparcours met Oudhollandse spelletjes, een leuk springkussen, schminken (vanaf 12.00 uur) en muziek. De Yard Sale is op het veld aan de Meeuwensingel tussen huisnummers 52 en 69. Op deze gezellige burendag vallen volop leuke koopjes te scoren. Net de zolder of kelder opgeruimd en liever zelf spullen verkopen? Een kraam reserveren kan bij Joke, 06 – 451 262 07 of Ineke, 010 – 451 67 09. Er is een beperkt aantal plekken, dus wees er snel bij. Ook een eigen tafel neerzetten mag; kinderen mogen op kleedjes hun spulletjes verkopen. Graag wel van tevoren doorgeven bij Joke of Ineke. De Yardsale is niet bedoeld voor handelaren of commerciële verkopers.

Maaltijd voor mantelzorger

Capelle - In wijkrestaurant Schenkel kunnen mantelzorgers elke twee maanden genieten van een heerlijke maaltijd. Tijdens de gezellige diners van MantelzorgMenu is er volop gelegenheid voor ontmoeting en het delen van ervaringen. Het Servicepunt Mantelzorg van Welzijn Capelle organiseert deze etentjes voor mantelzorgers. Behalve voor persoonlijke verhalen is er ook tijd voor vragen, tips en andere zaken die ondersteunend zijn voor mantelzorgers. Het volgende MantelzorgMenu is op maandag 12 augustus. Mantelzorgers zijn welkom vanaf 17.30 uur, de maaltijd start om 18.00 uur. De bijeenkomst eindigt ongeveer om 20.00 uur. Aanmelden kan tussen 29 juli en 8 augustus bij het VIP, 010 - 264 02 20 of vip@welzijncapelle.nu (o.v.v. MantelzorgMenu en eventuele dieetwensen). Kosten: € 4. Bij de maaltijd zijn melk, karnemelk en water inbegrepen, overige drankjes zijn voor eigen rekening. Plek voor max 30 gasten.

Coffeecorner wordt creatief

Capelle - Coffeecorner Valerius, voor en door bewoners Rondelen, heeft de activiteiten uitgebreid. Op de maandagochtenden is er nog steeds koffie en een praatje; op de woensdagochtenden kan wie wil mee haken aan kleurige babydekens. De dekentjes worden aan de Voedselbank geschonken. Half juli ging de eerste babydeken naar de Voedselbank Capelle-Middelwatering. Nieuwe ideeën zijn er nu al: Wilma van de Handigehandjes zou het leuk vinden als bewoners van de Rondelen kapotte kleding bij de Coffeecorner konden laten repareren, voor bijvoorbeeld een nieuwe rits of een loszittend zoompje. De Coffeecorner is daarom op zoek naar iemand die handig is met de naaimachine. Een naaimachine en garen zijn aanwezig. Mensen die het leuk vinden om mee te haken of om kleding te herstellen, kunnen Wilma van de Handigehandjes bellen op 06 - 833 20 696. Meedoen is gratis, voor materiaal wordt gezorgd. Handigehandjes is elke woensdagmorgen van 9.30 - 12.00 uur, Coffeecorner Valerius. Op maandagen van 9.00 - 12.00 uur is er koffie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws gisteren
Afbeelding
UPDATE - Stroomstoring Schollevaar opgelost Nieuws 21 apr, 11:13
• Speldje als erkenning voor Zeker Digitaal.
Stichting Leergeld kiest ambassadeur als erkenning voor hulp Nieuws 21 apr, 10:00
• Het gemeentehuis van Capelle.
Zeventien sollicitanten voor burgemeestersrol in Capelle Nieuws 19 apr, 16:31
Afbeelding
'Het Nederlandse lied' op het podium in het Isala Theater Nieuws 19 apr, 15:17
Afbeelding
Zwemmen valt in het water: zwembad Aquapelle twee weken dicht Nieuws 19 apr, 12:03
Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 19 apr, 11:42
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 19 apr, 08:50