Iedereen wil met Jaylin op de foto.
Iedereen wil met Jaylin op de foto.
filmpjes

Zomerprinses Jaylin straalt tijdens het Zomercarnaval!

Algemeen 40 keer gelezen

Rotterdam - En daar ging ze dan, Jaylin Blokland. De Havenloods Zomerprinses van 2019. De juichende mensenmenigte in. Zwaaiend alsof ze altijd al een prinses was geweest en stralend van het grote avontuur dat de Straatparade van het Zomercarnaval voor een 8-jarig meisje is.

Jaylin was natuurlijk op van de zenuwen. Als toeschouwer had ze het spektakel weleens gezien, maar zó dichtbij als nu komen niet veel mensen. Daar moet je een echte prinses voor zijn. Met grote ogen keek ze bij de start op de Westblaak om zich heen. Naar de duizenden die zich al verzameld hadden. Overal mensen met camera’s, dj’s die met vette bassen hun boxen testten en ontelbare feestelijk uitgedoste danseressen die als warming up vast hun billen losschudden.

Al ruim op tijd hadden Jaylin en haar moeder Kimberley zich op de app gemeld: ‘We zijn er hoor!!!’, klonk het enthousiast. Eenmaal gevonden, ging de sjerp om, de kroon op en beklom Jaylin de open wagen (dankjewel Breeman BMW) die haar door Rotterdam zou rijden. Onder vrolijke begeleiding van Tom en Naomi die voor stuurmanskunsten, drankjes en lekkers zorgden.

De zenuwen leken meteen verdwenen toen Jaylin op haar tijdelijk troon had plaatsgenomen. Nog voordat de wagen de juiste plek (voorin de stoet natuurlijk, meteen achter de koninginnen van vandaag) had ingenomen, zwaaide ze al naar het volk zoals zelfs Máxima niet kan zwaaien. Tientallen fotografen om haar heen. ‘Ooh, kijk, een echte prinses’, riep een klein meisje langs de weg. Fotograaf Caro kwam meteen in actie; ‘Wil jij ook even een prinses zijn?’  Stralend reed het meisje een stukje mat Jaylin mee. 

Vandaag kijken weer honderdduizenden mensen naar de Straatparade van het Zomercarnaval. Het is het absolute hoogtepunt van dagenlang feest tijdens Rotterdam Unlimited. Vanavond wordt het festival feestelijk afgesloten met concerten van onder meer Femi Kuti en The New Power Generation (de band van Prince).

Tegen die tijd zal Jaylin vast weer thuis zijn. Nagenietend van haar rol als prinses. Een rol voor altijd. Want Jaylin blijft voor altijd De Havenloods Zomerprinses 2019. Bedankt Jaylin!

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Het Kontakt zoekt deelnemers marathon Rotterdam en hun verhaal Nieuws 19 uur geleden
• Thomas Hardie met de plannen voor het groene schoolplein.
Groen plein voor basisschool Pieter Bas dankzij subsidie: 'Hopen dat buurt mee kan genieten' Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Brandweer blust woningbrand aan Paganinistraat 112 gisteren
• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 28 mrt, 11:56
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 28 mrt, 08:55
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42