Organist Everhard Zwart start op maandag 5 augustus zijn zomerserie orgelconcerten. Foto: Arie de Korte
Organist Everhard Zwart start op maandag 5 augustus zijn zomerserie orgelconcerten. Foto: Arie de Korte Foto: Arie de Korte

Wat is er te doen in Capelle?

Algemeen 48 keer gelezen

Disco voor 40plus

Capelle - Ben je 40, 50 of zelfs 60+, jong van hart en boordevol energie en levenslust kom dan op 16 augustus dansen in Club NUL 10 in Capelle aan den IJssel jouw place to be in de regio Rotterdam-Rijnmond. “Club NUL 10 organiseert dansfeesten van 21.00 uur tot 1.00 uur! Met top Dj’s zoals Dj Jan streefland, Dj Murphy, Dj Nijkie, Dj Peter Maurits en meer! Op een perfecte locatie bij Danscentrum Dance World, Onderdiep 25 Capelle a/d IJssel.” Tot 22.00 uur is er een gezellige mix van stijldans, Latin en disco. “Vanaf 22.00 gaan we los met 70’s, 80’s, 90’s en 00’s maar ook nu en dan merengue, salsa, bachata, kizomba en Nederlandstalig! Entree 12 euro.

Bridgen

Capelle - In september start het nieuwe bridgeseizoen en daarmee ook de bridgelessen. Voor mensen – jong en oud – die willen leren bridgen, organiseert Bridgeclub Schollevaar weer cursussen. Op donderdagmiddag 12 september start de beginnerscursus. “Het is een boeiend spel, vertelt een van de cursisten die vorig jaar is begonnen. En er ontstaan al snel groepjes die buiten de lessen om met elkaar in de huiskamer bridgen.” Bij de bridgecursus die 12 september start, kan iedere cursist drie keer meedoen zonder verplichtingen. Als tegen alle verwachtingen in het dan toch niet is, kan je kosteloos stoppen. Tijdstip: van 13.30 tot 16.00 uur, kosten € 80 per persoon, exclusief boekje (€ 12) Locatie: Maria Danneelserf 20 in Capelle. Aanmelden bij Gonnie Sterk (010-4515955), gonnie.sterk@ziggo.nl. Meer informatie op:

www.nbbclubsites.nl/club/5036

Zomerserie op het orgel

Capelle - Organist Everhard Zwart start op maandag 5 augustus zijn 32-ste zomerserie orgelconcerten in de Nieuwe Westerkerk aan het Valeriusrondeel te Capelle aan den IJssel. Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is slechts € 6,00 (t/m 12 jaar gratis). Dit is een jubileumjaar voor organist Everhard Zwart. In de zomer van 1979 gaf hij zijn eerste orgelconcert, dit jaar dus 40 jaar geleden. Het hele concertseizoen van 2019 staat in het teken van dit jubileum met een aantal bijzondere concerten op grote en beroemde orgels. Maar alle maandagen in augustus zijn gereserveerd voor de concerten in Capelle. Het is een goede traditie geworden om tijdens de vakantieperiode iets te organiseren voor de ‘thuisblijvers’. Een avondje uit met vooraf en na afloop gelegenheid om koffie te drinken in de hal van de kerk. Een aantal vaste bezoekers treffen hier weer bekenden van vorige jaren. Het is altijd een sfeervol en gezellig weerzien. Dit eerste concert heeft een extra feestelijk tintje. Eens in de zoveel jaar mag Everhard Zwart op zijn verjaardag een concert verzorgen in Capelle. Dit jaar is dit het geval.

Het programma biedt in Capelle altijd orgelliteratuur van de beroemde componisten, maar ook de wat minder bekende werken vinden hier een enthousiast gehoor. In 2004 startte Everhard Zwart met een camera boven bij het orgel en een beamer en scherm beneden in de kerk. Dat was toen heel bijzonder. Inmiddels is dit initiatief door veel organisten en orgelcommissies overgenomen en zijn organisten zichtbare musici geworden. In deze serie volgen er nog concerten op 12, 19 en 26 augustus. Meer informatie op:

everhardzwart.nl

Coffeecorner wordt creatief

Capelle - Coffeecorner Valerius, voor en door bewoners Rondelen, heeft de activiteiten uitgebreid. Op de maandagochtenden is er nog steeds koffie en een praatje; op de woensdagochtenden kan wie wil mee haken aan kleurige babydekens. De dekentjes worden aan de Voedselbank geschonken. Half juli ging de eerste babydeken naar de Voedselbank Capelle-Middelwatering. Nieuwe ideeën zijn er nu al: Wilma van de Handigehandjes zou het leuk vinden als bewoners van de Rondelen kapotte kleding bij de Coffeecorner konden laten repareren, voor bijvoorbeeld een nieuwe rits of een loszittend zoompje. De Coffeecorner is daarom op zoek naar iemand die handig is met de naaimachine. Een naaimachine en garen zijn aanwezig. Mensen die het leuk vinden om mee te haken of om kleding te herstellen, kunnen Wilma van de Handigehandjes bellen op 06 - 833 20 696. Meedoen is gratis, voor materiaal wordt gezorgd. Handigehandjes is elke woensdagmorgen van 9.30 - 12.00 uur, Coffeecorner Valerius. Op maandagen van 9.00 - 12.00 uur is er koffie.

Afwisselend programma

Capelle - Ook in augustus weer een leuk activiteiten programma bij het Inloophuis De IJssel Locatie De Linie in Capelle. Een lunchconcert en zing mee is op 14 augustus van 12.30 – 14.30 uur. Na afloop is er een kopje soep en broodjes € 3,50. Op 14 augustus start een workshop over de komende 6 maanden. Wat wordt jouw motto voor de komende 6 maanden? N.a.v. enkele vragen kom je er achter hoe jij de komende 6 maanden in het leven wilt staan. Op donderdag 8 augustus is er een workshop Zomerbloemen van 10.00 tot 12.00 uur. Meedoen kost 6 euro. De workshop Colour Matching is op 15 augustus van 10.00 uur- 12.00 uur. Op 29 augustus is er Ontspannen met muziek van 13.30 – 14.30 uur. En er is nog veel meer, aanmelding 010-7370069 of via info@inloophuisdeijssel.nl.

Viswedstrijd voor jeugd

Capelle - Voor de jeugd uit Capelle aan den IJssel organiseert Hengelsportvereniging ViRiVi op woensdag 28 augustus een viswedstrijd. “We hebben de leefdtijdscategorieën 6 t/m 8, 9 t/m 11 & 12 t/m 14 jaar. We verzamelen om 8:30 uur onder de flat aan het Meidoornveld. We vissen van 9:00 - 11:30 uur.We willen op deze manier het vissen onder de jeugd stimuleren.” Deelnemers dienen mee te nemen: “Iemand om je helpen en/of je niet kan zwemmen, een hengel klaar om te vissen, een emmer om de vis in te bewaren en een goed humeur. Voor maaien en voer wordt gezorgd. Opgeven kan via Henk Schouten, tel. 0630608238 of Paul van Vliet 0648071304 of hsvvirivi@gmail.com

ijsselenlekstreek.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 23 uur geleden
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws gisteren
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55
Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws 23 apr, 14:53
Afbeelding
Koningsdag in Capelle en Kralingseveer: het volledige overzicht van activiteiten Nieuws 23 apr, 11:45
Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 23 apr, 09:55
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 23 apr, 08:27