Foto: De vrijwilligers staan in feestelijke outfit klaar om met de deelnemers Paintpicknick tot een succes te maken. Foto: Herman Kuijkhoven
Foto: De vrijwilligers staan in feestelijke outfit klaar om met de deelnemers Paintpicknick tot een succes te maken. Foto: Herman Kuijkhoven

Paintpicknick Schollevaar komt er weer aan

Algemeen 39 keer gelezen

In het Schollebos gaan zaterdag 17 augustus amateurschilders met penseel en kwast aan de slag om tijdens Paintpicknick Schollevaar een mooi schilderij te maken.

Capelle - Het is voor de 13e keer dat beeldend kunstenaar Kees de Jong en een aantal vrijwilligers dit schildersfeest organiseren.

“Het is na afloop geweldig om de eindresultaten te zien. Amateurschilders die na de kleuterschool geen penseel meer in handen hebben gehad, gaan soms met indrukwekkend mooie schilderijen naar huis.

“Het bos is een oase van rust en schoonheid en kan een bron van inspiratie zijn, maar het is natuurlijk geen bezwaar om met een eigen ontwerp aan de slag te gaan”, zegt de kunstschilder die samen met Bernhard Meijer technische ondersteuning aan de deelnemers biedt.

“Er is genoeg talent in Capelle. Echter, amateurschilders gaan niet snel alleen buiten zitten schilderen. In groepsverband haken ze eerder aan.”

De Jong benadrukt dat schilderen in het Schollebos geen wedstrijd is ‘wie het mooiste schilderij kan maken’. “Het gaat bovenal om te genieten en het samenzijn. Even uit de stress van alledag.”

Paintpicknick Schollevaar begon in 2006. Leerlingen van de schildercursus in Buurthuis ‘t Klavier kwamen met het idee om in de buitenlucht te gaan schilderen.

De Jong: “Het idee sprak de meesten meteen aan. De schoonheid van de natuur leer je ervaren als je er middenin zit. Licht, schaduw, kleuren, lijnen, organische vormen, je vindt het in het Schollebos.

“We zochten een geschikte plaats. Al spoedig vonden we een prima werkplek midden in het bos. En daar zitten we binnenkort voor de dertiende keer om mooie schilderijen te maken. Paintpicknick is niet alleen voor beginners, maar ook voor creatievelingen die meer ervaring hebben.”

Kinderen kunnen hun talenten tonen door gratis een voorbewerkt schilderij te voorzien van een bonte mix aan kleuren.

Deelname aan Paintpicknick Schollevaar kost € 22,50, dat is inclusief een uitgebreide lunch met salades en broodjes, gebruik van penselen, kwasten, verf en krukje. Alleen een schildersdoek en een veldezel moet men zelf meebrengen. Een veldezel huren kost € 2,50 (op=op). Paintpicknick Schollevaar wordt ‘s middags omlijst met livemuziek. Aanmelden en meer informatie: 06.50234593 of paintpicknickschollevaar@gmail.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws 17 apr, 10:15
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 17 apr, 08:04
Afbeelding
Competitieseizoen start voor Sparta Cricket op 20 april Nieuws 16 apr, 17:15