Van klassiek-romantisch ballet tot futuristisch samenspel met drones, in het nieuwe seizoen is er wat dans betreft van alles te beleven.
Van klassiek-romantisch ballet tot futuristisch samenspel met drones, in het nieuwe seizoen is er wat dans betreft van alles te beleven.

Klassiek en moderne dans in het Isala Theater

Algemeen 37 keer gelezen

Zowel aan ballet als moderne dans wordt een podium geboden in het Isala Theater. Soms prachtig in eenvoud, soms theatraal met uitbundige decors en dito kostuums. Van klassiek-romantisch ballet tot futuristisch samenspel met drones, in het nieuwe seizoen is er wat dans betreft van alles te beleven.

Capelle - Het gerenommeerde Scapino Ballet Rotterdam komt zelfs twee keer naar het Capelse theater. Holland & Le chat noir op dinsdag 22 oktober met uit twee topstukken van Ed Wubbe, een van de succesvolste Nederlandse choreografen ooit.

En bij het barokspektakel Pearl, eveneens van Wubbe, waant de bezoeker zich vrijdag 3 april aan een eigentijds Venetiaans hof vol decadentie en sensualiteit. Liefhebbers van klassiek ballet kunnen genieten van het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan. Maar liefst 65 dansers voeren zondagmiddag 26 januari het wereldberoemde Zwanenmeer op.

Dinsdag 19 november komt het Spaanse gezelschap Ibérica de Danza naar het Isala. Hun kleurrijke voorstelling Figaro, barbier van Sevilla laat een spannende combinatie zien van Spaans ballet, flamenco en moderne dans.

Donderdag 7 november laat choreograaf David Middendorp, gefascineerd door het spanningsveld tussen technologie en de mens, de dansers van zijn gezelschap Another kind of blue samensmelten met drones en videoprojecties.

Verder zal het veelvuldig onderscheiden Conny Janssen Danst terugkeren in het Isala met KIEM dinsdag 17 december. Isabelle Beernaert, dinsdag 7 januari te zien, laten inspireren door de grootmeesters van Nederlandstalige chansons.

Meer informatie over alle dansvoorstellingen is te vinden op www.isalatheater.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 19 uur geleden
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 22 apr, 13:06
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws 22 apr, 10:33
Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws 22 apr, 08:07
Afbeelding
UPDATE - Stroomstoring Schollevaar opgelost Nieuws 21 apr, 11:13
• Speldje als erkenning voor Zeker Digitaal.
Stichting Leergeld kiest ambassadeur als erkenning voor hulp Nieuws 21 apr, 10:00