Edo van Driel samen met zijn vrouw Ellen voor de 100-jarige winkel. (Foto: Van Driel)
Edo van Driel samen met zijn vrouw Ellen voor de 100-jarige winkel. (Foto: Van Driel)

PLUS Van Driel viert 100 jaar winkel

Algemeen 45 keer gelezen

PLUS Van Driel aan het Slotplein begon in 1919 als een kleine kruidenierswinkel in het toenmalige centrum van Capelle. Nu, in 2019, wordt de supermarkt nog steeds gerund door de familie Van Driel.

Margriet van Dam

Capelle - “We zijn begonnen in de Plantsoenstraat”, vertelt de huidige eigenaar Edo van Driel over de geschiedenis. “Daar vandaan brachten we de etenswaren rond met een hondenkar. In 1938 werd daar met een winkeltje begonnen van vijf bij vijf meter.

‘Er zat een kelder onder en een zolder boven met voorraden. Van alles werd verhandeld en alles werd vanachter de toonbank afgewogen en verkocht: suiker, koffie, zeep, koek, enzovoorts.”

Barbecue

Van Driel heeft het jubileum de afgelopen periode gevierd met allerlei feestelijke acties en prijzen die klanten konden winnen. Deze feestperiode werd afgesloten met een grote barbecue voor klanten.

“Ik had al jaren de wens om met klanten een barbecue te houden”, zegt Edo. “Er zijn heel veel trouwe klanten gekomen. Zij waren allemaal tegen elkaar aan het opbieden hoe lang ze al klant waren. Hoeveel verhalen ik niet heb gehoord.

Verhalen over het boekje dat ze moesten inleveren, want alles ging toen ‘op rekening’. En over alle verbouwingen die ze hebben meegemaakt. Het was een prachtig feest met 250 mensen, een mooie viering van het 100-jarig bestaan. Er zijn mensen die al vijftig jaar boodschappen bij ons doen!”

Vijfde generatie?

Edo was niet gelijk van plan de zaak van zijn vader Siem van Driel over te nemen. “Ik deed niet zo mijn best op de middelbare school”, zegt hij eerlijk. “Ik was 12, 13 jaar en ik moest winkelwagentjes zoeken en dat vond ik niet fijn.

‘Rond mijn achttiende ontdekte ik dat ik het zaterdagbaantje in de winkel en het werken met mensen toch wel erg leuk vond. Na diverse opleidingen heb ik de zaak in 2004 overgenomen van mijn vader.”

“Mijn ouders hebben altijd enorm hard en met hart voor de zaak gewerkt. Het is nu afwachten wat mijn kinderen gaan doen. Gaat de vijfde generatie het stokje weer overnemen? Nu werken ze een paar uurtjes op zaterdag mee.”

Supertrots

De winkel is verbouwd volgens een totaal nieuw concept. Met verseilanden die een markthaluitstraling geven en met een groot aanbod aan versassortiment. Die verandering was wel even wennen. Niet alleen voor de klanten, maar ook voor de medewerkers.

“Nu, na ruim een jaar open te zijn, heeft iedereen zijn draai gevonden en groeit het klantenaantal nog steeds”, legt Edo uit. “Van hondenkar naar een supermodern bedrijf dat klaar is voor de toekomst, daar ben ik enorm trots op! Het is geen megaconcern.

“We willen dat lokale karakter behouden en benadrukken. Daar ligt ook onze kracht. Elke generatie heeft er hard aan gewerkt om dit in ere te houden. Dit mooie familiebedrijf heeft al honderd jaar zijn naam op de voorgevel staan en dat is gaaf!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Het Kontakt zoekt deelnemers marathon Rotterdam en hun verhaal Nieuws 19 uur geleden
• Thomas Hardie met de plannen voor het groene schoolplein.
Groen plein voor basisschool Pieter Bas dankzij subsidie: 'Hopen dat buurt mee kan genieten' Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Brandweer blust woningbrand aan Paganinistraat 112 gisteren
• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 28 mrt, 11:56
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 28 mrt, 08:55
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42