Docent Gonnie Sterk en voorzitter Frans van der Hilst zijn klaar voor de start van een nieuw bridgeseizoen.
Docent Gonnie Sterk en voorzitter Frans van der Hilst zijn klaar voor de start van een nieuw bridgeseizoen.

Bridgeclub Schollevaar start met het nieuwe seizoen

Algemeen 43 keer gelezen

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen bij Bridgeclub Schollevaar zijn in volle gang. Op donderdagmiddag 12 september om 13.30 uur is de start in Wijkcentrum Schollevaar. Bridge is niet moeilijk, als het maar goed wordt uitgelegd. Voor Gonnie Sterk is dat geen probleem. Al 13 jaar is zij docent bij de grootste bridgeclub van de regio.

Capelle – Op een mooie zomermiddag heeft Gonnie in haar tuin bridgers uitgenodigd voor een barbecue. Niet alleen voor de sociale cohesie, maar ook om te komen kaarten natuurlijk. Wat deze denksportvereniging, die al 37 jaar bestaat, uitstraalt, is vooral gezelligheid.

“Bridge heeft het imago dat het stoffig is, vooral een spel voor oude van dagen en dat het moeilijk is met al die regels. Ja, Ans is 86 jaar, Jasmijn 83 jaar, maar er zijn meer die veel jonger zijn.”

Nelly de Beer (88): “Leeftijdsverschil daar let je niet op. Je bent hartstikke bezig met je kaarten. Ik ben al 18 jaar lid van de vereniging en het bevalt me prima. Als je kunt klaverjassen, dan kan je ook bridge leren. Bij elke kaartspel moet je goed nadenken. Ook bij bridge. Een groot verschil is dat je bij bridge met 13 kaarten speelt en bij klaverjassen met 8 kaarten aan tafel zit. Leeftijd speelt geen enkele rol”.

Gonnie: “Na 10 lessen kan je al aardig met je partner al een kaartje leggen. Het is zo leuk om te doen. Bridgen is een soort gif. Het is verslavend en een uitdaging. Goed voor de hersenen.”

Bij Bridgeclub Schollevaar leer je kaarten op een onspannen manier. Het stimuleert je geheugen en je concentratie. Je speelt het kaartspel met een partner. De telling, de afspraken, het bieden, dat allemaal onderdeel uitmaakt van het spel, lijkt een beetje moeilijk, maar tijdens de cursus wordt dat uitvoerig besproken.

Bridgeclub Schollevaar heeft vier speelmomenten: op woensdag- en donderdagavond, alsmede op dinsdag- en donderdagmiddag. Ook is er een beginners-vervolgcursus, een hartencursus voor halfgevorderden en trainingsavonden. De cursussen worden gehouden in Wijkcentrum Schollevaar. Aanmelden kan bij Gonnie Sterk, 010-4515955 of gonnie.sterk@ziggo.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Capelse Sport Awards: dit zijn de winnaars Met foto's en video 7 uur geleden
Afbeelding
Het Kontakt zoekt deelnemers marathon Rotterdam en hun verhaal Nieuws 22 uur geleden
• Thomas Hardie met de plannen voor het groene schoolplein.
Groen plein voor basisschool Pieter Bas dankzij subsidie: 'Hopen dat buurt mee kan genieten' Nieuws 28 mrt, 15:15
Afbeelding
Brandweer blust woningbrand aan Paganinistraat 112 28 mrt, 13:04
• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 28 mrt, 11:56
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 28 mrt, 08:55
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02