Afbeelding

Afsluiting door werkzaamheden aan de Hoofdweg

Algemeen 34 keer gelezen

Maandag 2 september starten de werkzaamheden aan de Hoofdweg. In deze tweede fase van de reconstructie wordt de Hoofdweg heringericht vanaf de gemeentegrens Capelle aan den IJssel tot en met de Britsezoom in Nieuwerkerk aan den IJssel. De werkzaamheden duren tot en met eind december 2019.

Capelle - Tijdens de eerste week van september 2019 zijn er geen wegafsluitingen. Vanaf 9 september wordt de Hoofdweg voor drie weken in één rijrichting - Nieuwerkerk a/d IJssel richting Capelle aan den IJssel - afgesloten. De rotonde bij de Laan van Avant-Garde is wel beschikbaar voor alle verkeer. De rijrichting Capelle aan den IJssel naar Nieuwerkerk aan den IJssel is altijd open.

Vanaf 9 september volgt doorgaand verkeer (ook buslijnen 190 en 383) vanuit Nieuwekerk a/d IJssel gedurende drie weken een omleiding via Europalaan > Batavierlaan > Kerklaan > N219 > Burgemeester van Beresteijnlaan.

Fietsers en voetgangers kunnen de werkzaamheden passeren en ondervinden minimale hinder. De fietsers die gebruik maken van de fietsoversteekoverplaats ter hoogte van het Warmoezenierspad hebben de langste omleiding van 5 minuten (circa 1.200 meter).

Vanaf 9 september volgt doorgaand verkeer vanuit de wijk Nesselande in Rotterdam gedurende drie weken een omleiding via Laan van Avant-Garde > Laan van Magisch Realisme > Zevenkampse Ring > Schollevaartse Dreef.

Buslijnen 190 en 383

De halte Luxemburgsezoom vervalt tussen 9 september en 31 december 2019. Dit is de halte direct bij de rotonde Britsezoom. Voor reisadvies raadpleeg www.arriva.nl.

Wat gaat er gebeuren?

De huidige weg wordt aangepast van één naar twee rijbanen, gescheiden door een middenberm. Daarnaast worden er bypasses gerealiseerd bij de rotonde op de kruising met de Laan van Avant-Garde. Hierdoor kan het verkeer beter en sneller doorstromen.

Ook worden de oversteekplaatsen voor fietsers verlegd, zodat ze veiliger kunnen oversteken. Er worden bushaltes aangelegd, zodat de bussen naast de weg kunnen halteren en het verkeer door kan rijden. De nieuwe Hoofdweg krijgt geluid reducerend asfalt en de ventwegen naast de Hoofdweg worden geheel (her)bestraat.

Tot slot worden er langs de Hoofdweg nieuwe bomen en beplanting geplaatst die passen in de omgeving.

Meer informatie

Volg het actuele nieuws via www.rotterdam.nl/hoofdweg. Of download gratis de app ‘BAM infra projecten’ op uw smartphone voor actuele informatie, planning en omleidingsroutes.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 20 uur geleden
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15
• Saviël Armand wil zich blijven ontwikkelen als zwemmer.
'Laatbloeier' Saviël Armand: zwemsprinter met stapsgewijze doelen Sport 26 mrt, 16:30
Afbeelding
Wisselstrook Algerabrug tijdelijk dicht van 26 op 27 maart Nieuws 26 mrt, 14:20
Afbeelding
Fractie Capels Bewoners Belang officieel opgesplitst Nieuws 26 mrt, 12:06