Afbeelding

Restaurant & theehuis De Dames is heropend

Algemeen 46 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel/Ver-Hitland - Donderdagmiddag heeft wethouder Daan de Haas van de gemeente Zuidplas de informele officiële heropening verricht van het vernieuwde Restaurant & theehuis De Dames.

Dit maakt onderdeel uit van Leefgoed de Olifant in het buurtschap Ver-Hitland in Nieuwerkerk aan den IJssel. Met deze uitbreiding komt voorlopig een eind aan de aspiraties van stichting Leefgoed de Olifant die deze voormalige steenplaatslocatie met Beeldentuin en vergaderlocaties onder zijn hoede heeft.

Aan de buitenkant van het pand lijkt er niet veel gebeurd te zijn, omdat de voormalige wagenschuur vier meter in stijl is verlengd, maar aan de binnenkant lijkt het veel groter.

De operatie is hoofdzakelijk uitgevoerd omdat de keukencapaciteit onvoldoende was sinds de komst van de populaire Kas achter het restaurant. Dat zorgde ervoor dat het restaurant soms moest sluiten omdat alle hands aan dek waren om in de culinaire behoefte van de gasten van De Kas te kunnen voorzien.

“De populariteit van De Kas heeft onze verwachting overtroffen”, weet bedrijfsleider Erwin de Visser. “Nu we de keuken hebben uitgebreid en vernieuwd, kunnen we onze reguliere gasten in het restaurant bedienen, terwijl De Kas en alle andere vergaderlocaties, waar af en toe ook een receptie is, vol zitten. We hoeven nu geen nee meer te verkopen en in de keuken lopen we elkaar niet meer voor de voeten.”

Het Leefgoed is in korte tijd een begrip geworden in de regio. Dat komt vooral door de Beeldentuin die jaarlijks wordt georganiseerd, deze keer zelfs de hele zomerperiode. “Die voorziet duidelijk in een behoefte”, volgens conservator Bart Belonje die met Ariann Kraaijeveld de kunstenaars selecteert.

“We krijgen opmerkelijk veel bezoekers uit Rotterdam, die blij verrast zijn van al het moois in deze landelijke streek, op een steenworp afstand van centrum Rotterdam. Veel bezoeker maken er een tussenstop van tijdens een tochtje langs de IJssel en dan vertel ik graag over de geschiedenis van het gebied met rijksmonument steenoven De Olifant, die is omgebouwd tot villa.”

Voorlopig zijn we uitgebouwd, meldt Ahja Sipkema, die met haar echtgenote Ariann Kraaijeveld samen de directie voert. “De voorzieningen zijn nu in balans. We willen het hier ook niet drukker maken om de landelijke rust niet te verstoren. Verdere uitbreiding zorgt ook voor parkeerproblemen en dat willen we voorkomen.”




Vlnr Bedrijfsleider Erwin de Visser, wethouder Daan de Haas, Ariann Kraaijveld en Ahja Sipkema.


 

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 20 uur geleden
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 22 uur geleden
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's gisteren
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55