Spirit in actie tegen DCV. De Ouderkerkers prolongeerden hun toernooiwinst. Foto: John Wijntjes
Spirit in actie tegen DCV. De Ouderkerkers prolongeerden hun toernooiwinst. Foto: John Wijntjes

Streekclubs zoeken naar de juiste samenstelling tijdens IJsselcup

Algemeen 39 keer gelezen

Spirit veroverde zaterdag de Hollandsche IJsselcup door CVV Zwervers met 4-0 te verslaan en SVS op 2-2 te houden. De finale van het streekonderonsje werden afgewerkt op het zonovergoten complex van de vierde deelnemer: DCV.

Jan J. Timmer

krimpen - in vroeger dagen was het verhaal helder. Zodra het nieuwe speel- en trainingsschema bij voetballers in de brievenbus bus werd geduwd, werden alle data met dikke letters in de agenda gezet. Vakantie, een uitstapje, het bezoek aan een verjaardag; allemaal leuk en aardig maar de voetbalactiviteiten hadden áltijd prioriteit.

De trainers van DCV, Spirit, SVS en Zwervers groeiden met dit principe op, hun hedendaagse spelers denken er vaak anders over. Zwervers-coach Ben Spork ervoer het de voorbije weken. “Op onze eerste training stonden er twaalf man”, verzucht hij. “En dat terwijl de selectie uit 24 voetballers bestaat. Een week later had ik er veertien. Toen weer zestien en opnieuw veertien. Er waren er nog een paar die half augustus op vakantie gingen.

“Gevolg is dat onze voorbereiding eigenlijk nog moet beginnen. Pas begin september kan ik écht gaan bouwen aan een team. En dan heb je ook nog eens te maken met vijftien nieuwe spelers op in je groep...”

In het toernooi om de Hollandsche IJssel Cup kon de Capelse zondag-eersteklasser dan ook geen potten breken. Zwervers begon met een dikke 4-0 nederlaag tegen Spirit en verloor op de finaledag met 4-2 van DCV. “In dat laatste duel zag ik wel wat lichtpuntjes”, aldus Spork.

“We hadden bij vlagen controle over het duel en kregen flink wat scoringskansen. De komende weken moet mijn ploeg vorm krijgen, maar vanwege de vele absenties heb ik nu nog geen idee van wat er straks mogelijk is. Vorig jaar handhaafden we ons op het nippertje.

“Met de nieuwkomers erbij verwacht ik wat meer rust aan de bal en een meer accurate passing. De bekerduels moeten straks meer duidelijkheid verschaffen. Te begonnen zaterdag tegen eersteklasser Nieuw-Lekkerland en daarna tegen Poortugaal. Ik ben benieuwd.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 20 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15