Dinsdag 8 oktober start de cursus voor nieuwe mentoren.
Dinsdag 8 oktober start de cursus voor nieuwe mentoren.

Wordt mentor en help waar familie en vrienden ontbreken

Algemeen 40 keer gelezen

Mentorschap Rotterdam e.o. is een stichting die mentorschap biedt op basis van vrijwillige inzet. De coördinatoren werven en trainen vrijwilligers, koppelen hen aan cliënten en geven ondersteuning bij de uitoefening van het mentorschap. De stichting is hard op zoek naar vrijwilligers die als mentor willen optreden.

Capelle / Krimpen - Mevrouw Jansen verblijft in een zorginstelling. Ze begrijpt niet altijd (meer) zo goed wat er van haar verwacht wordt. “Helaas heeft zij niemand in haar omgeving die voor haar belangen op komt. Er is weinig tot geen contact met de familie”, stelt Mentorschap Rotterdam.

De mentoren worden met zorg gekoppeld aan in dit geval mevrouw Jansen of andere cliënten en geven vanuit persoonlijke betrokkenheid tijd en aandacht. Daardoor kunnen zij het welbevinden van hun cliënt goed volgen en voor hen opkomen.

Sterke groei

“De behoefte aan mentoren bij ons in de regio groeit sterk en dat blijft de komende jaren zo. Veranderingen in de samenleving en in de zorg leiden ertoe dat mensen met dementie, een verstandelijke of psychische beperking er vaker alleen voor staan. Soms kan een familielid of iemand uit het sociale netwerk mentor worden. Als er geen familie of netwerk is, dan is mentorschap op basis van vrijwillige inzet gewenst.”

Mentorschap Rotterdam e.o. wil deze kwetsbare mensen ondersteunen door hen te koppelen aan een mentor. Een mentor is de wettelijke, door de kantonrechter aangestelde vertegenwoordiger van zijn/haar cliënt.

Wat mentorschap precies is en wat een mentor doet, is een complex verhaal. U kunt voor informatie en contactpersonen kijken op onze website. Dinsdag 8 oktober start de cursus voor nieuwe mentoren. De cursus is op vijf avonden van 19.00 uur – 22.00 uur op 8, 16, 28 oktober 6 en 12 november.

Meer informatie is te verkrijgen bij Janneke Niemantsverdriet, tel. 06-22961471 of mail janneke-niemantsverdriet@mentorschap-rotterdam.nl of kijk op:

www.mentorschap-rotterdam.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 8 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15