Afbeelding

Succesvolle kennismaking met vrijwilligerswerk in Capelle

Algemeen 32 keer gelezen

Zaterdag 28 september konden alle Capellenaren op interactieve wijze kennismaken met vrijwilligerswerk op de Vrijwilligersbeurs in het IJsselcollege, georganiseerd door Welzijn Capelle. Bijna dertig Capelse vrijwilligersorganisaties werkten samen om de beurs tot een groot succes te maken en potentiële vrijwilligers het vrijwilligerswerk te laten beleven.

Capelle - Wethouder Marc Wilson opende samen met Hans Roskam, directeur van Welzijn Capelle, de vrijwilligersbeurs. Marc Wilson: “Ik ben heel erg trots op onze Capelse vrijwilligers. Zonder vrijwilligers, staat de maatschappij stil. Jullie zijn echt het cement van de samenleving. Vrijwilligers staan er niet altijd bij stil, maar zonder jullie gebeurt er heel veel gewoon niet.”

Fladderen in de vlindertuin

De ‘Vlindertuin’ was een nieuwe belevenis op de vrijwilligersbeurs maakte het mogelijk voor bezoekers om zich aan te melden voor eenmalige vrijwilligersklussen.

Hans Roskam: “Eenmalige activiteiten zijn ook vrijwilligerswerk. Daar moeten mensen nog wel eens aan wennen, maar het kan heel zinvol zijn om één of misschien twee keer per jaar ergens ondersteuning te bieden. Als dat goed in je agenda past, waarom niet?” Wethouder Marc Wilson meldde zich aan voor twee leuke klussen: “Ik ga één keer per maand bij een oudere op bezoek om in gesprek te gaan en ik ga voor een vrijwilligersorganisatie flyeren op de markt voor een door hen te organiseren vrijwilligersevenement.”

Interactief

Behalve voor informatie over vrijwilligerswerk en deskundigheidsbevordering, konden Capellenaren op de beurs hun talenten ontdekken en deelnemen aan workshops en interactieve ‘vrijwilligerslabs’. Bezoekers konden een zogenaamde social scan laten maken, een advies over je online presentatie.

Speciaal voor jongeren was er de workshop Money Maker, men kon gratis een professionele profielfoto laten maken voor hun CV of LinkedIn en advies krijgen over hoe je een goed CV maakt.

De Belangengroep Gehandicapten Capelle maakte het mogelijk voor bezoekers om te ervaren hoe het is om in een rolstoel te zitten en Wijkpunt Torenhof bracht mensen samen met een potje Rummikub. De Vijverhof daagde mensen uit op een deurbel te drukken, waarna zij uitlegden dat maaltijdbezorging ook gaat om sociale controle.

Nieuwe vrijwilligers

Veel organisaties vonden nieuwe vrijwilligers. Hans Roskam: ‘Hoewel Capelle erom bekend staat dat ontzettend veel mensen vrijwilligerswerk doen, zijn er altijd nieuwe vrijwilligers nodig. Het past zo bij de samenleving in Capelle dat iedereen een steentje bij wil dragen.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 12 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15