Foto: Jan van der Arend
Foto: Jan van der Arend

Heftig weer en mooie cheque bij Duckrace Capelle

Algemeen 35 keer gelezen

Op het Amnestyplein voor winkelcentrum De Koperwiek werden al vroeg de voorbereidingen getroffen voor de Capelse Duckrace. De ochtend begon met blauwe luchten, maar al snel verschenen de regenbuien en harde wind. 

Capelle - Windstoten bliezen spullen van de Braderie, stoelen over de terrassen en waren de reden om de 4,5 meter hoge opblaas-eend maar ingepakt te houden. 

Jammer, omdat veel mensen deze wel wilden zien.
Om half drie kwam de laatste bui over en verscheen een delegatie van Het IJsselland Ziekenhuis. Zij waren de reden waarom de Lionsclub Capelle IJsselrijck aan deze badeendjesrace waren begonnen. 

Anderhalf jaar geleden werd er tijdens een rondleiding, georganiseerd door de Stichting Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis, duidelijk dat vooral de bloedafname cabines behoefte hadden aan wat meer kindvriendelijke inrichting. Spelletjes en vrolijke kleuren moeten de kinderen afleiden tijdens het wachten en het bloed prikken. Hiervoor was naast het verbouwingsgeld van het ziekenhuis extra geld nodig.

In de afgelopen maanden hebben veel mensen loten gekocht om dit geld beschikbaar te maken. Ieder lot vertegenwoordigde een deelnemend eendje en maakte kans op mooie prijzen. Daarnaast is het een leuk evenement om mee te maken.

Om half drie werd door de President van Lionsclub Capelle IJsselrijck, de heer Kees Smith, een eerste cheque, van 5000 euro, overhandigd aan mevrouw Barbara Polder van het ‘Priklab’. Zij was het die met het concrete spelletjes- en afleidingsplan kwam. 

De heer van Wijk, voorzitter van de Raad van Bestuur van Het IJsselland Ziekenhuis gaf een korte toelichting, waarna Burgemeester Oskam in stelling werd gebracht om de 5120 badeendjes te laten starten.

Vrijwilligers van de Brandweer hielpen de eendjes met krachtige stralen richting finish, waarna de winnende nummers bekend werden gemaakt.

Mensen met hun lot die niet tijdens de race aanwezig konden zijn kunnen op www.capelseduckrace.nl alsnog controleren of zij prijs hebben. 
De Lions bedanken iedereen die heeft bijgedragen door loten te kopen, te sponsoren en door prijzen beschikbaar te stellen. 

De heer E. Faassen, voorzitter van de Stichting Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis, de heer P. Oskam, Burgemeester van Capelle aan den IJssel, de heer K. Smith, President van Lionsclub Capelle aan den IJssel, de heer A. van Wijk, voorzitter van de Raad van Bestuur van het IJsselland Ziekenhuis, mevrouw B. Polder van het 'Priklab' van het IJsselland Ziekenhuis. Foto: Jan van der Arend
Foto: Jan van der Arend
Foto: Jan van der Arend
Foto: Jan van der Arend
Foto: Jan van der Arend
Foto: Jan van der Arend
Foto: Jan van der Arend
Foto: Jan van der Arend
Foto: Jan van der Arend
Foto: Jan van der Arend
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 13 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15