Afbeelding

Steenmuizen in steenovens Klein Hitland

Algemeen 39 keer gelezen

Tijdens Open Monumentendag afgelopen zaterdag overhandigde auteur Anne Westerberg bij de steenovens op Klein Hitland aan recreatie- en dorpswethouder Daan de Haas officieel het eerste exemplaar van het nieuwe kinderboek Mijn naam is Frederik, Fredrik Steenmuis.

Nieuwerkerk aan den IJssel / Klein Htiland - Dit deed zij namens illustratrice Lizzy Nieuwenhuis en samensteller Rob Stolk. Daarna vertelde ze het verhaal op een boeiende wijze voor de genodigden. Dat waren mensen van gemeente, de Stichting Hollandsche IJssel Altijd Anders en Stichting Steenovens Klein Hitland en belangstellenden, waaronder een aantal kinderen.

Het boek vertelt over bosmuis Pietertje die zijn geheugen verliest als hij tijdens in een storm met een klap tegen de een muur bij de steenovens belandt. Hij moet zich een vervolgens de nieuwe identiteit Frederik Steenmuis aanmeten om geaccepteerd te worden door de andere dieren die in het rijksmonument wonen. Met dit kleurrijke boek wil ze bereiken dat meer kinderen de steenovens gaan bezoeken.

De Stichting Steenovens Klein Hitland is blij met het initiatief, vertelde secretaris/penningmeester Marie-José Schragen van Stichting Steenovens Klein Hitland aan het publiek.

De vrijwlligers hadden zich de afgelopen weken daarom ingezet om muizen te maken van steen en hout, die samen met andere speelgoedmuizen overal zijn neergezet, om kinderen te stimuleren ze te tellen en daarmee goed rond te kijken.

Een van de sponsors, In2noise, had gezorgd voor de nodige spandoeken met de muis erop om de happening kleur te geven. Anne Westenberg is van plan om meer met het karakter te gaan doen in de vorm van voorleesprojecten en welllicht een nieuw avontuur dat zich in de steenovens afspeelt.

De totstandkoming was een project van Stichting Hollandsche IJssel Altijd Anders. Gemeente Zuidplas financierde de helft van de productiekosten van het boek, de rest kwam van sponsoring en voorverkoop. De opbrengst van de hardcoverboeken die in de markt worden gezet voor 15 euro komt ten goede aan een project voor de stichting Steenovens Klein Hitland.

Het boek is gedrukt in een beperkte oplage en verkrijgbaar bij boekwinkel De Derde Druk in Capelle aan den IJssel, op Leefgoed de Olifant en de boekwinkels Van Delft en Primera in Nieuwerkerk aan den IJssel en in de webshop van HollandscheIJsselAltijdAnders.nl die zich er ondermeer voor inzet om erfgoed langs de rivier meer in de belangstelling te zetten en waar u meer informatie over dit project en andere kunt vinden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 10 uur geleden
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 13 uur geleden
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20