Luuk Kraaijeveld in een  favoriete pose: juichend na een doelpunt. Foto: John Wijntjes
Luuk Kraaijeveld in een favoriete pose: juichend na een doelpunt. Foto: John Wijntjes Foto: JOHN WIJNTJES

Luuk Kraaijeveld geeft nooit op bij vv Capelle

Algemeen 41 keer gelezen

Trainen. Leren. Doorbijten. Terugkomen. Die vier woorden staan dit seizoen centraal in het voetballeven van Luuk Kraaijeveld.

Door Jan J. Timmer

Capelle - Vorig seizoen gold de 19-jarige sportman nog als ‘vaste waarde’ in de spits van vv Capelle, maar die status raakte hij deze zomer kwijt. Vooralsnog kiest trainer Ton van Bremen voor nieuwe aanwinst Justin van Mullem als aanvalsleider. Gevolg is dat Kraaijeveld op de bank is beland en af en toe zijn minuten mag maken al invaller.

“Dat is wel even een andere status”, zegt Kraaijeveld, in het dagelijks leven parttime bezorger voor Albert Heijn. “De trainer heeft echter recht om zijn keuzes te maken en ik moet eerlijk toegeven dat Justin een prima spits is. Dus is het niet gek dat hij in de basis staat en ik niet.

“Ik word er dan ook zeker niet chagrijnig van. Voor mij is dit vooral een seizoen van trainen, leren, doorbijten en... hopelijk terugkomen. Zeker met de nieuwe spelers erbij is het niveau hier behoorlijk omhoog gegaan. Voor mij is dat gunstig, want daardoor kan ik me in een uitdagende omgeving verder ontwikkelen en elke keer het beste uit mezelf te halen.”

Hoewel hij vorig seizoen op één na alle wedstrijden in de basis stond, kijkt Luuk Kraaijeveld toch met gemengde gevoelens terug. “Voor mij persoonlijk was het een mooi jaar, maar ons elftal had het vooral zwaar. Uiteindelijk raakten we door een trainerswissel uit de ellende.

“Ton van Bremen nam het tussentijds over van Ron Timmers. Dat leverde een veel compacter spelsysteem en meer discipline tijdens de trainingen en nog mooier: we gingen winnen en handhaafden ons in de Hoofdklasse. Dít seizoen hopen we te kunnen doorpakken en leuk mee te doen. De eerste duels verliepen goed. Laten we hopen dat we die lijn kunnen doortrekken. En ondertussen blijf ik knokken voor mijn plekkie!”

Luuk Kraaijeveld zette zijn eerste stappen als voetballer bij SVS. Op C-leeftijd verkaste hij naar vv Capelle en evolueerde hij van verdediger tot spits. Daar maakte hij vorig seizoen op 18-jarige leeftijd zijn competitiedebuut in het eerste elftal. “Ik kan het me nog goed herinneren: na 60 minuten mocht ik invallen. Daarmee ging een droom in vervulling.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15
• Saviël Armand wil zich blijven ontwikkelen als zwemmer.
'Laatbloeier' Saviël Armand: zwemsprinter met stapsgewijze doelen Sport 26 mrt, 16:30