Jimmy Peek (rechts) in actie. Foto: pr
Jimmy Peek (rechts) in actie. Foto: pr

Jimmy Peek: toonaangevend in les ‘tae bo’

Algemeen 56 keer gelezen

Op school vroegen ze zich wel eens af wat er van Jimmy Peek moest worden. Het antwoord volgde snel. Vanaf zijn 14e ging hij les geven in tae bo, daarna ontwikkelde hij zich in de daaropvolgende twintig jaar tot één van de toonaangevende docenten op zijn vakgebied.

Door Jan J. Timmer

Capelle - “ Als jong ventje zag ik een keer op vakantie beelden van Billy Blanks, de man die in de jaren negentig van tae bo een enorme rage maakte”, vertelt Jimmy Peek (34). “Ik zei direct tegen mijn vader: pa, dat wil ik ook gaan doen.” 

Mijn vader, die toen al zijn karateschool runde waar zoon Jimmy ook sportte, schafte materiaal aan en huurde een gymzaal voor me. En zo stond ik op mijn 14e hele groepen les te geven in tae bo. Wat mij er persoonlijk in aansprak destijds was het feit dat je Billy Blanks karatetechnieken als trappen en stoten op muziek uitvoerde.

‘Dat vond ik echt super aantrekkelijk en erg motiverend. Onder het motto ‘donkey see, donkey do’ ben ik zijn videobanden minutieus gaan bekijken om ze vervolgens tot in perfectie te leren beheersen. Ik kan me nog goed herinneren dat de school waarop ik destijds met weinig succes zat, graag een tae bo-les wilde laten geven aan alle leerlingen.

“Ik wilde dat wel doen. Ik zie nóg de gezichten van sommige docenten na afloop van die happening. Ze hebben me vervolgens nog een keer of vier teruggevraagd, ha ha! Uiteindelijk haalde ik zelfs mijn VMBO-diploma.”

Met zijn bedrijf Ultimate Fight Workout heeft Jimmy Peek inmiddels naam gemaakt binnen en buiten de landsgrenzen. De concepten in kickboksen, boksen en kardo (het nieuwe tae bo) heeft hij helemaal zelf bedacht.

“In Nederland domineren we de markt en ook in Marokko bijvoorbeeld is het razend populair. Ook in Duitsland, Frankrijk en Tunesië, begint het aan te slaan. Ik bereik belangstellenden vooral via Facebook en YouTube. Ik heb een mooi en rijk leven, zeker weten!”

Zijn twintigjarig jubileum als ‘lesgever’ werd onlangs week gevierd bij David Lloyd in Capelle, de sportschool waar Jimmy Peek op maandag- en woensdagavonden lessen verzorgt in kardo en kickboksen. Mensen die zelf willen ervaren hoe leuk deze lessen zijn en zin hebben om zich lekker fit te trainen in een inspirerende ambiance, zijn van harte welkom.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 24 apr, 09:46
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 24 apr, 09:06
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55
Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws 23 apr, 14:53
Afbeelding
Koningsdag in Capelle en Kralingseveer: het volledige overzicht van activiteiten Nieuws 23 apr, 11:45
Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 23 apr, 09:55