Afbeelding

DCV boekt eerste zege bij en tegen CWO

Algemeen 31 keer gelezen

Uw verslaggever toog vol goede moed en met een vooral op leeftijd zijnde harde kern naar Vlaardingen, voor de openingswedstrijd van het seizoen tegen CWO.

Capelle / Vlaardingen - Er zijn twee uitstekende redenen waarom uw verslaggever zo goed geluimd naar Vlaardingen ging. Allereerst als DCV daar speelt, wordt er normaal gesproken goed gevoetbald, zo herinneren we ons de 0 – 6 van vorig jaar en zeker zo belangrijk, als DCV in Vlaardingen speelt is het altijd fantastisch weer.

En jawel getrakteerd op een prachtig najaarszonnetje heeft uw verslaggever het zich gemakkelijk gemaakt op de tribune gelegen tegen de mooie kantine van CWO.

In de eerste 5 minuten is het nog enigszins aftasten en gaat het nog gelijk op, maar dan volgt een prachtige pass van Fonseco op de doorgelopen Hentzen, die de bal direct in de volle sprint meeneemt en teruglegt vanaf de achterlijn en perfect van Wageningen aanspeelt, die zich niet bedenkt en het net laat bollen. 0 – 1, DCV na een prachtige aanval.

Hierna volgt een korte periode van druk, waar CWO zich uiteindelijk weet onderuit te worstelen en zowaar ook wat kleine kansen weet te creëren, middels een kopbal een een bal uit de tweede lijn.

Het is overigens wel DCV wat de veel betere kansen weet te scheppen, middels mooie aanvallen die vaak beginnen bij Fonseca en soms via een briljant hakballetje van de Reuver, bij van Wageningen uitkomen, waar het in de afronding net niet meezit. Ook Groen vind een prima doelverdediger op zijn pad op na identieke aanval waaruit 0 – 1 viel.

Kort voor rust gaat Blankers uit een afgeslagen corner, links van de zestien meter naar de achterlijn en legt terug op de penaltystip naar Beumer die net overschiet. CWO heeft op dit moment het fatsoenlijk opbouwen al opgegeven en probeert met de lange bal de spitsen te bereiken.

Geen sprankelende eerste helft van beide teams, maar het is DCV dat het betere van het spel heeft, in een net iets te laag tempo.

Beide teams komen ongewijzigd uit de kleedkamers en de tweede helft kan beginnen. Het is duidelijk dat CWO de ingeslagen weg van de lange ballen voortzet en het moet gezegd, de meeste van deze ballen zijn een gemakkelijke prooi voor de rood zwarte defensie, hierdoor krijgt DCV vrij spel voor het ontwikkelen van druk op de goal van CWO. De mogelijkheden beginnen zich aan te dienen, soms komt de eindpass net niet aan of faalt de afwerking, maar er wordt zoveel pressie ontwikkeld dat de tweede goal wel moet vallen.

Het duurt nog tot halverwege de tweede helft als Groen wordt weggestuurd aan de rechterkant, hij ziet de slim meegelopen de Reuver opduiken bij de 2e paal en die krijgt de bal nu wel op maat en kan de 0 – 2 binnentikken.

Het verzet van CWO is dan wel gebroken en DCV krijgt nog grote kansen om de score verder uit te bouwen, zo weet Hammach nog de paal te raken en worden nog een tweetal inzetten van de lijn gehaald of grijpt de keeper nog eens goed in.

Het zit in de afronding verder niet mee en na negentig minuten blaast de overigens uitstekend fluitende scheidsrechter af.

DCV begint het seizoen met een degelijke 0 – 2 overwinning tegen het moeizaam en fantasieloos spelende CWO.

Volgende week komt Strijen naar het Waalplantsoen ook Strijen heeft een overwinning op zak en dit zijn altijd spannende wedstrijden op het randje, volgende week gaat dan ook wat meer zeggen over de verhoudingen in de competitie

Opstelling DCV : Dennis Ensing, Tim Bestebroer, Kenny Fonseca, Max Blankers, Sven Hentzen, Patrick Groen, Daan Beumer, Feivel Meijer, (Bas Kranenburg), Carlo de Reuver (aanvoerder), Johan van Wageningen en Houcine Hammach.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 10 uur geleden
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 11 uur geleden
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55
Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws 23 apr, 14:53
Afbeelding
Koningsdag in Capelle en Kralingseveer: het volledige overzicht van activiteiten Nieuws 23 apr, 11:45
Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 23 apr, 09:55
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 23 apr, 08:27
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35