Afbeelding

Ouderen staan sterker door valpreventie!

Algemeen 40 keer gelezen

Van 1 tot 6 oktober is het valpreventieweek, maar ook week tegen eenzaamheid. Beide treft een grote groep ouderen. Een geschikt moment om het beweegprogramma ‘In Balans’ te organiseren. Met dit beweegprogramma kun je een enorme verbetering van de spierkracht en evenwicht bereiken.

Capelle - Vallen is de meest voorkomende oorzaak van letsel door een ongeval bij ouderen. Met de juiste aanpak kan het valrisico bij ouderen effectief verlaagd worden. Ook als je ouder wordt, wil je de dagelijkse dingen blijven doen en het huis uit kunnen. Helaas komen door eenzaamheid, het hebben van weinig sociale contacten, sommige ouderen moeilijk buiten.

De kans om te vallen wordt daarmee kleiner. Het is het belangrijk dat je je veilig en vertrouwd voelt met je lichaam. Ex-deelnemers geven na afloop aan dat ze meer zelfvertrouwen hebben en steviger op hun benen staan.

‘In Balans’ is een groepscursus en bestaat uit 13 beweegmomenten en een cursusboek. Tijdens de eerste bijeenkomst komen er diverse onderdelen aan bod die invloed hebben op het vallen. Medicijn gebruik, vloerkleden, stroomsnoeren en een veilige vluchtweg zijn belangrijke onderwerpen. Maar we laten ook zien wat bewegen kan doen om vallen te voorkomen.

Aansluitend kun je je opgeven voor de vervolgbijeenkomsten. Deze bijeenkomsten bestaan uit handige oefeningen, tests en informatie over bewegen en evenwicht. Daarnaast is er voldoende tijd om tijdens de bijeenkomsten met anderen ervaringen uit te wisselen. Je bent namelijk niet de enige die het overkomt!

De eerste bijeenkomst is op vrijdag 4 oktober tussen 13.30 uur en 14.30 uur, inloop 13.00 uur in het Huis van de Wijk in Schenkel! Sportief Capelle biedt ‘In Balans’ gratis aan vanuit het Gemeentelijk project ‘Versterken door Bewegen’. “Lukt het niet om daar zelfstandig te komen? Wij regelen vervoer, meld je aan bij Sportief Capelle.”

Valpreventie wordt uitgevoerd door een samenwerkingsverband tussen fysiotherapeuten, zorgspecialisten, Welzijn Capelle en Sportief Capelle.

Meer info via Sportief Capelle 010-258 87 87 of info@sportiefcapelle.nl

Meer informatie:

Sportief Capelle

010-2588787

info@sportiefcapelle.nl

Contactpersoon: Rens Veerman

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 5 uur geleden
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag in Capelle en Kralingseveer: het volledige overzicht van activiteiten Nieuws 23 apr, 11:45
Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 23 apr, 09:55
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 23 apr, 08:27
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 22 apr, 13:06