Heel Capelle verbonden met Halve Marathon en IJsselkids Run

Algemeen 41 keer gelezen

Naast de Halve Marathon van Capelle is er dit jaar op zondag 6 oktober ook een kinderloop, de IJsselkids Run. Met 800, 1200 of 1600 meter, kunnen de kinderen kiezen uit afstanden speciaal voor hen.

Capelle - “Uiteraard ontvangen de kinderen bij de finish een mooie medaille. En de nummers 1, 2 en 3 van de jongens én van de meisjes van elke afstand krijgen zelfs een beker!” zegt Maggie van den Bosch, regiomanager bij kinderopvangorganisatie IJsselkids.

“Bij IJsselkids besteden we veel aandacht aan gezonde voeding, natuur, sport en bewegen””Het leek ons leuk om kinderen de kans te geven mee te doen met dit grote sportevenement in Capelle. Dus zijn we de IJsselkids Run gestart.”

Het sportieve evenement belooft een echt familiefeestje te worden waar niet alleen de kinderen aan mee kunnen doen. “Ook de ouders mogen meelopen met de IJsselkids Run”, zegt Maggie. “Of ze lopen natuurlijk een van de andere afstanden van de dag. Het wordt een dag waarop we Capelle verbinden. Ouders en kinderen zijn samen sportief bezig!”

Maggie vindt de samenwerking tussen IJsselkids en de Halve Marathon van Capelle uitstekend passen. “Een onwijs mooie samenwerking”, vertelt Maggie. Sportieve activiteiten passen goed bij de kinderopvangorganisatie.

“Bij IJsselkids besteden we veel aandacht aan gezonde voeding, natuur, sport en bewegen. Zo organiseren we tijdens de zomervakanties de Dolle IJsselkidsdagen met allerlei leuke activiteiten in het bos, kunnen kinderen onder BSO-tijd zwemles volgen en stimuleren we onze pedagogisch medewerkers hun sporttalent te ontwikkelen.

“Bewegen is gezond, voor jong en oud. Bovendien zorgt het voor verbinding omdat iedereen samen naar één doel werk: de finish. Die saamhorigheid is prachtig om te zien!”

De IJsselkids Run lopen? Of een eigen sportieve prestatie op de 5, 10 of halve marathon? Scoor nog snel een startbewijs! Schrijf je in via: https://www.halvemarathoncapelle.nl/inschrijven/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 11 uur geleden
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 12 uur geleden
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55
Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws 23 apr, 14:53
Afbeelding
Koningsdag in Capelle en Kralingseveer: het volledige overzicht van activiteiten Nieuws 23 apr, 11:45
Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 23 apr, 09:55
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 23 apr, 08:27
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35