Laatbloeier Vincent Smid vindt plek in ambitieus VCN Heren 1

Algemeen 55 keer gelezen

Vincent Smid heeft het voor elkaar! Hij maakt sinds deze zomer deel uit van het eerste herenteam van topdivisionist VCN in Capelle aan den IJssel. Aandacht voor een bijzondere laatbloeier.

Jan J. Timmer

Capelle - “Ik ben op mijn dertiende met volleybal begonnen”, vertelt de inmiddels 26-jarige hovenier. “Dat was destijds bij Yum in mijn vroegere woonplaats Hoogvliet. Ik startte er bij de B-junioren en kwam vervolgens in Heren 3 terecht. Nee, een echt denderend niveau was dat niet, maar de gezelligheid maakte veel goed. Omdat ik na verloop van tijd het gevoel had dat er meer uit te halen viel, liet ik me overschrijven naar Spirit in Barendrecht. Bij die club kreeg ik het échte plezier in volleybal.

“Man man, wat een prachttijd heb ik daar beleefd, compleet met een kampioenschap met Heren 1. Vervolgens werd ik benaderd door VCN met de vraag of in Capelle wilde komen volleyballen. Omdat ik inmiddels nieuwsgierig was geworden waar mijn sportieve plafond zou kunnen liggen en voelde dat dit dé kans was om dat te ontdekken, ging ik die uitdaging aan. Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad.”

In sporthal Oostgaarde kwam Smid terecht in het tweede team. Met die ploeg werd hij kampioen, een prestatie die VCN wist te kopiëren. “En nu krijg ik de mogelijkheid om me in de hoofdmacht te laten zien”, glundert de middenspeler.

“Ik train en speel met ploeggenoten die veelal een schat aan ervaring hebben.ideaal, want aan hen kan ik me enorm optrekken. Mooi is ook hoe we met elkaar omgaan. Duidelijk. Eerlijk. Direct. Daardoor weet ik al vanaf dag 1 wat er van me verwacht wordt. Dat geeft een prettige vorm van zekerheid. Ik op mijn beurt breng mijn enthousiasme mee en draag zo bij aan de sfeer.

“Verder probeer ik mijn taken als middenspeler zo goed mogelijk uitte voeren. Ik ben er voornamelijk om het blok body te geven, aanvallen staat voor mij echt op de tweede plaats.Het is elke keer een kick als de tegenstander er niet bij je doorheen komt. Vooral de kill-blocks zijn lekker en geven extra zelfvertrouwen.”

VCN Heren 1 zet dit seizoen in op een plek in de top 5. “Gaandeweg het seizoen gaan we kijken of dat te hoog gegrepen is of juist niet”, zegt Vincent Smid. “Een goed moment om dat te bepalen is de decembermaand. Wier weet wat we dan allemaal nog mogelijk is. Vorig jaar werd VCN vijfde, dat mot minimaal weer kunnen.”

Doordeweeks overdag Vincent Smid werkzaam als hovenier. “Een leuke job die in fysiek opzicht best pittig in combinatie met volleybal op dit niveau”, weet hij.”Ik heb wél met mezelf afgesproken dat volleybal nu op één staat. Ik wil er alles uit halen wat er in zit.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 17 uur geleden
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 22 apr, 13:06
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws 22 apr, 10:33
Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws 22 apr, 08:07
Afbeelding
UPDATE - Stroomstoring Schollevaar opgelost Nieuws 21 apr, 11:13
• Speldje als erkenning voor Zeker Digitaal.
Stichting Leergeld kiest ambassadeur als erkenning voor hulp Nieuws 21 apr, 10:00