Afbeelding

Erna Daalman: ‘Altijd kunst in de buurt in Capelle!’

Algemeen 36 keer gelezen

Capelle aan den IJssel - “Piepert, je moet daar zitten, want het is een hele speciale dag.” Dat zegt de grote vriend van kat Piepert: KC (Kees de Jong). Piepert zit nu nog naast mij op de tafel luid te spinnen. Gelukkig maar, zo gaat het interview goed van start. Ook worden er volop foto’s gemaakt van Piepert en mij. Daar was ik niet op voorbereid …

Door Erna Daalman

Zij, want Piepert is een echte dame, zit op schoot bij KC en die vertelt dat ze samen al veel hebben meegemaakt. Piepert is al jaren in Capelle, ze kwam wel vaker langs, maar de laatste keer, drijfnat, besloot ze om te blijven.

Piepert: ‘Ik sta vaak model voor KC, ik ben dus een schildersmodel. KC zegt regelmatig tegen de mensen die hier komen dat ik zo goed stil kan zitten! We maken ook samen muziek en dat is toch ook kunst? Ik vind het prettig de repetities bij te wonen en als KC z’n gitaar pakt ga ik dicht tegen hem aan liggen. Ik heb een eigen kartonnen huisje, maar soms ben ik ondeugend en ga in de bass van het drumstel slapen (de bassdrum is de basis, het hart van het drumstel). Piano vind ik soms ook interessant, maar even niet vandaag. Je kunt de foto van het huisje op mijn Facebookpagina bekijken!”

“Ook als KC les geeft wil ik weten wat er gebeurd en zit ik er altijd bij, maar ik ben er ook bij als hij zit te schilderen. Ik voel mij een echte artiest en mijn artiestennaam is eigenlijk “Big Piep”. Wat ik nog meer leuk vindt? Nou, tv kijken bijvoorbeeld, naar de film van Vincent van Gogh uit 2017: Loving Vincent.”

Piepert wil je ook nog wat over KC vertellen? “Tuurlijk Erna, hij is altijd druk. Op maandag is hij bij het inloophuis voor kankerpatiënten. Door de week is hij veel met muziek en schilderlessen bezig in Het Klavier én met de repetities van zijn band. Op vrijdag werkt hij met afasiepatiënten, dan geeft hij therapeutisch schilderen. En als de Red Heads komen dan ben ik er zeker bij. Ik zou ook wel zo’n rood hoedje willen en alleen maar leuke dingen doen, maar voorlopig doe ik dat alleen maar met KC.”

Piepert vertrekt en ik wend mij tot Kees. Hij wilde altijd al artiest worden. Hij is met dieren opgegroeid vanuit een circusachtergrond en vertelt dat er zo lief met de dieren omgegaan werd. Ik zie dat eerlijk gezegd ook in Kees op de manier hoe hij met Piepert omgaat, het voelt heel warm aan. En Kees vult aan: “Zo wil ik ook met mensen omgaan.”

facebook.com/Piepert-the-Cat-109311160406239

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 7 uur geleden
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 24 apr, 09:46
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 24 apr, 09:06
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55