Eric Jansen ‘gaat lekker’ bij vv Capelle

Algemeen 40 keer gelezen

Capelle - Eric Jansen maakte deze zomer samen met Lars van der Wijngaard de overstap van Spirit naar Capelle. Hie vergaat het de 24-jarige middenvelder bij zijn nieuwe club? Het antwoord: “Goed!”

Door Jan J. Timmer

“Het verschil tussen de tweede klasse en de Hoofdklasse is behoorlijk groot”, geeft Eric Jansen meteen toe. “Maar ik heb het idee dat ik het niveau goed aan kan. Wel ben ik ‘anders’ gaan voetballen sinds ik bij Capelle speel. Ik sta nu op ‘6’ en dat betekent vooral dat ik minder avontuurlijk te werk ga. Op deze positie kun je je geen risico’s permitteren, zeker niet in de Hoofdklasse, want daar wordt een fout sneller afgestraft.”


Jansen startte de voorbereiding bij zijn nieuwe club met een basisplaats in het eerste oefenduel. Vervolgens kreeg hij te maken met een blessure die hem drie weken langs de kant hield. “Dat was even pech, omdat juist in die fase het elftal waarmee Capelle de competitie in ging, vorm kreeg. Uiteindelijk keerde ik vanwege blessures en een omzetting vier weken geleden terug in de basis. Die vaste plek heb ik nog steeds al weet je nooit of je hem ook houdt. De concurrentie is hier groot. Je kunt niet verslappen of tijdens de trainingen even wat rustiger aan doen. Ik ben er van doordrongen dat ik het elke keer weer moet laten zien. Dat is nieuw na vijf jaar in het eerste elftal van Spirit gespeeld te hebben en precies de reden waarom ik naar Capelle wilde. Ik zocht een sportieve uitdaging, wilde mezelf op de proef stellen. Ik kan je wel vertellen: die voortdurende prikkel is hier op sportpark ‘t Slot voortdurend aanwezig, ha ha! En het heeft vooralsnog tot flink veel speeltijd geleid, eigenlijk meer dan waar ik vooraf op had durven hopen.”

Eric Jansen (24) maakte de overstap naar Capelle samen met zijn club- en teamgenoot Lars van der Wijngaard. Waar Jansen vooralsnog een basisplaats bekleedt moet Van de Wijngaard het stellen één optreden in de standaard-elf en wat invalbeurten. “Voor hem is de situatie net even anders dan voor mij”, weet Jansen. “Lars is verdediger en juist in die linie is de concurrentie op zijn grootst. Het zal een kwestie van geduld en wat mazzel worden meer ook hij meer speeltijd zal krijgen. Zeker is dat Lars dicht tegen de basis aan zit. We hebben hem er graag bij. Hij doet het prima.”

Heimwee naar Spirit heeft Eric Jansen - in het dagelijks leven bezig aan het tweede jaar van een traineeship bij het bedrijf Bakker Barendrecht- niet, al denkt hij wel met warme gevoelens terug aan de club waar hij een kleine zeventien jaar met veel plezier voetbalde. “Ik heb het er heel goed gehad en bewaar daar mooie herinneringen aan. Bij Capelle is de cultuur anders, maar ook hier bevalt het me goed en heb ik al heel wat leuke contacten opgedaan in de korte tijd dat ik hier nu rondloop. Ook binnen de selectie heb ik het prima naar mijn zin. Een mooie groep met prima voetballers en goede trainers. Ik voel me hier op mijn plaats.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Brandweer blust woningbrand aan Paganinistraat 112 20 uur geleden
• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 22 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 28 mrt, 08:55
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02