Afbeelding

Column Sophie Dijkgraaff: Agenda

Algemeen 32 keer gelezen

Capelle - Tijdens mijn puberteit, die gepaard ging met onzekerheid over zowat alles, ontmoette ik mijn eerste ‘grote’ liefde. De gekste capriolen haalde ik uit om aandacht te krijgen van de jongen die mijn hart liet bonzen. Het ergste wat toen kon plaatsvinden was keihard afgewezen worden. Wat gebeurde, waarna mijn hart in gruzelementen viel. Een klein drama, maar te lijmen. Dat is tegenwoordig wel anders. Nu, in het internettijdperk, kan je eerste verliefdheid uitlopen op een regelrechte catastrofe. Neem de dreiging dat grappige, onschuldig bedoelde sexy selfies, verstuurd aan een vriendje, worden verspreid op school, onder vrienden of familieleden. Dan stort je hele wereld pas echt in. Helemaal als de lefgozer daadwerkelijk tot actie overgaat. En tja, erover praten met je ouders? Daarvoor is de schaamte dikwijls te groot.

Een klein drama maar te lijmen

In een column van Carry (AD) las ik over een imaginair meisje dat in soortgelijke situatie terechtkwam. Carry had een tip: “chat met Fier.” Dat heb ik even gegoogeld, want was is Fier? Fier is een landelijk expertise en behandelcentrum waar je kunt chatten met mensen die verstand hebben van dit soort bedreigingen. Dat chatten, anoniem of onder een valse naam, blijft geheim. Er wordt niets doorgegeven aan de politie, ouders of de Jeugdbescherming.
Tijdens mijn bezoek aan de website stuitte ik op een foto van onze burgemeester Peter Oskam. Hij ondertekende met vele andere prominenten de ‘Agenda van de toekomst’ tijdens de bijeenkomst ‘Erven van de toekomst’ georganiseerd door Fier. Met deze agenda willen de ondertekenaars een vuist maken tegen mensenhandel, seksuele uitbuiting en de huidige wetgeving in de jeugdzorg. Een prima plan waarvan ik hoop dat meer instanties zich erbij aansluiten. Ik sluit af met het motto van Fier: je verleden heb je, je toekomst kun je maken. Dus meisje, start met het maken van jouw toekomst, chat met Fier!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 20 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15