Afbeelding
Foto: R. Utrecht

Vijf dagen geen metro in Ommoord

Algemeen 39 keer gelezen

Capelle - Vanwege verschillende werkzaamheden rijdt metrolijn A op 19-20 oktober niet tussen Capelsebrug en Binnenhof en op 21-23 oktober niet tussen Graskruid en Binnenhof; metrolijn B rijdt 19-20 oktober niet tussen Capelsebrug en Hesseplaats en op 21-23 oktober niet tussen Graskruid en Hesseplaats. Reizigers kunnen gedurende deze buitendienststelling gebruik maken van pendelbussen. Tussen Hesseplaats en Nesselande rijdt metrolijn B wel.

Op zaterdag 19 oktober en zondag 20 oktober wordt een nieuw dak geplaatst op metrostation Alexander en daardoor moet het gedeelte van het metrospoor tussen station Alexander en Capelsebrug vrijgehouden worden. Tevens vindt er van 19 tot 23 oktober een wisselvernieuwing plaats tussen metrostation Graskruid en Binnenhof/Hesseplaats.

De werkzaamheden vinden gecombineerd plaats in een vakantieperiode om daarmee zo min mogelijk reizigers in een eenmalige en zo kort mogelijke periode tot last te zijn. Vanaf maandag rijdt de metro wel weer tussen metrostation Graskruid en Capelsebrug maar de pendelbussen tussen Hesseplaats en Graskruid blijven nog tot en met woensdag rijden om de metro op dat traject te vervangen. Informatie voor reizigers is te vinden via ret.nl/omleidingen. Voor omwonenden is er extra informatie via ret.nl/werkzaamheden. “Iedere omleiding is natuurlijk vervelend voor reizigers, maar de werkzaamheden en wisselvernieuwing moeten nu eenmaal gebeuren. We hebben de werkzaamheden bewust gecombineerd, en werken 24 uur per dag zodat we de klus in zo kort mogelijke tijd kunnen klaren”, aldus de RET.

Voor meer informatie over de wisselvernieuwing, neem contact op met woordvoering RET: 010 447 6777

Voor meer informatie over de werkzaamheden bij metrostation Alexander aankomend weekend, de NS voert het project over metro en treinstation Alexander, graag dus contact opnemen met NS woordvoerder is Michiel Jonker (06-39574200).

In het weekend erna van 26 t/m 27 oktober zet ook de NS vanwege werkzaamheden vervangend vervoer in, meer info> https://www.stationrotterdamalexander.nl/nieuws.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws 17 apr, 10:15
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 17 apr, 08:04
Afbeelding
Competitieseizoen start voor Sparta Cricket op 20 april Nieuws 16 apr, 17:15