Docenten, ouders en leerlingen op het schoolplein voor de drumpresentatie. (Foto: Annemarie van der Ploeg)
Docenten, ouders en leerlingen op het schoolplein voor de drumpresentatie. (Foto: Annemarie van der Ploeg) Foto: Annemarie van der Ploeg

Montessorischool Capelle viert feest, de school bestaat 45 jaar!

Algemeen 41 keer gelezen

Capelle - De Montessorischool Capelle organiseerde afgelopen week een feestweek vanwege het 45-jarig bestaan. Workshops voor alle leerlingen die echt school doorbrekend waren zorgden voor een feestelijke sfeer. Op donderdag verzorgde het Charles Vermeer Zanginstituut percussieworkshops. ‘s Middags werd er door de leerlingen een drumpresentatie gegeven op het schoolplein. Dit was een feestelijk moment waarbij ouders, docenten en leerlingen aanwezig waren. Wethouder Harriet Westerdijk en kinderburgemeester Naomi Vermeulen spraken een woordje. Er werden cadeaus overhandigd en er werd een kunstwerk onthuld.

Door Annemarie van der Ploeg

“Op maandag werd de feestweek geopend met een brassband en een samenzijn. Vervolgens zijn er twee workshoprondes geweest van 22 workshops waar alle kinderen zich op konden inschrijven. De groepen 1 tot en met 8 deden hier allemaal door elkaar aan mee. De activiteiten varieerden van zingen tot toneel en musical, van pizza maken tot wentelteefjes bakken, maar ook kleuren en dromenvangers maken, dus echte Crea Bea dingen. Ook waren er sportactiviteiten, zoals volleyballen.Ze hebben echt van alles gedaan. Op dinsdag hadden we een rustdag en op woensdag hadden we weer twee workshoprondes, waarbij ook ouders workshops hebben gegeven. Er waren mensen van het Hoogheemraadschap en van Futureland. Er werden kijkdozen over de haven gemaakt en er waren ouders die aan het boetseren waren en yoga en dansles gaven. Donderdag waren er slagwerkers van het Charles Vermeer Zanginstituut die alle groepen een half uur percussieles gaven. Als afsluiting werd er door de leerlingen een drumpresentatie voor de ouders gegeven op het schoolplein”, vertelt leerkracht Desiree Vermeeren.

Voorafgaand aan de feestweek was er een kunstweek op de school. Vermeeren legt uit: “Tijdens de kunstweek stond er bij elke parallelgroep een kunstenaar centraal. De leerlingen hebben een week lang over een kunstenaar geleerd en gewerkt. Bij de kleuters hadden we het over Mondriaan en Kandinsky en verder ging het over Keith Haring, Van Gogh en Pablo Picasso. De kinderen hebben in de trant van de kunstenaar een kunstwerk op een A4-tje gemaakt. Van al de 370 kunstwerken hebben we een groot doek gekregen wat donderdag op het plein werd onthuld. Voorafgaand aan het lustrum is er een foto van alle leerlingen in de vorm van 45 gemaakt. Dit allemaal in groen/witte kleuren, de kleuren van de school. Het doek werd onthuld door wethouder Harriet Westerdijk en kinderburgemeester Naomi Vermeulen. De foto werd onthuld en er werd een cadeau aan de school overhandigd: een boom voor het groene schoolplein. Op vrijdag ging de hele school met 9 bussen naar het strand van Hoek van Holland om daar sport- en spelactiviteiten te doen. De saamhorigheid tussen de kinderen en de interactie tussen groot en klein is fantastisch. Het was een mooie week zo vlak voor het begin van de herfstvakantie.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 20 uur geleden
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15
• Saviël Armand wil zich blijven ontwikkelen als zwemmer.
'Laatbloeier' Saviël Armand: zwemsprinter met stapsgewijze doelen Sport 26 mrt, 16:30
Afbeelding
Wisselstrook Algerabrug tijdelijk dicht van 26 op 27 maart Nieuws 26 mrt, 14:20