Hanneke, Liedewij (LCDDD), Ayala en Anita (IJsselOever) tonen de cheque. Van het bedrag wordt een broodbakmachine aangeschaft.
Hanneke, Liedewij (LCDDD), Ayala en Anita (IJsselOever) tonen de cheque. Van het bedrag wordt een broodbakmachine aangeschaft. (Foto: PR IJsselOever)

Wat is er te doen in Capelle aan den IJssel?

  •   keer gelezen

Kerstconcert
bij kaarslicht


Capelle - Op Tweede Kerstdag, donderdag 26 december a.s. wordt in de Dorpskerk aan de Kerklaan 2 van Capelle het traditionele kerstconcert gehouden. Zoals ieder jaar op Tweede Kerstdag zullen ook nu weer de kaarsen branden in de sfeervolle Dorpskerk. Cees van der Slik laat een speciaal kerstprogramma horen op het mooie Van Dam orgel met composities van o.a. Johann Sebastian Bach, Feike Asma en Marcel Dupré . Ook speelt hij een improvisatie. Tijdens deze kerstavond is er ook samenzang van bekende kerstliederen! De aanvang is 20.00 uur (deuren gaan om 19.30 uur open), de toegang is vrij, wel is er een collecte voor de onkosten en het orgel. De kerk is toegankelijk voor rolstoelgebruikers; parkeren bij kerk is ook gratis. Na afloop wordt u een gratis drankje aangeboden.

Cheque voor broodmachine

Capelle - Lionsclub Krimpen aan den IJssel e.o. Domaine des Dames schenkt Hospice IJsselOever een cheque t.w.v. €200,-. Van het bedrag wordt een broodbakmachine aangeschaft voor het hospice.

Kerstzang

Capelle - Zo als ieder jaar is er ook nu weer de traditie getrouwe volkskerstzang, dit keer op zaterdag 21 december in de Dorpskerk van Capelle aan den IJssel. De avond begint 20.00 uur de kerk is open vanaf 19.30. De kerk is weer verlicht met kaarsen die branden in de eeuwen oude kroonluchters. Aan de avond werken mee : het koor Vita Nova onder leiding van dirigent Johannes Zwart en pianiste Fransiske van Vugt .Anthon de Braber organist van de Dorpskerk met Coen Jan Smits trompet. De jongerenbands van de dorpskerk. Ds Nellie van Voorneveld zal de meditatie uit spreken. De toegang is vrij. Na afloop is er ook weer de warme chocomel.

Kerstnacht

Capelle - Ieder jaar wordt de traditionele kerstnachtdienst gevierd in de Dorpskerk in Capelle aan den IJssel. De kaarsen branden in de prachtige kroonluchters.Samen zingen we de kerstliederen en luisteren naar het thema: ‘Welkom aan tafel’. Dit jaar wordt medewerking verleend door het koor Rejoice uit Ridderkerk. Vanaf 21:15 uur is warme chocolademelk en glühwein bij de vuurkorf op het kerkplein en om 21:50 uur begint de samenzang.

Rijbewijs

Capelle - Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen op 24 december bij Flex4You, Kanaalweg 33, medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs. Een afspraak maken met de arts kan via Regelzorg Rijbewijskeuringen. Telefonisch: 088 23 23 300. Zelf een datum plannen: www.regelzorg.nl. Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen € 40,00. Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is het tarief € 60,00.

Kerstconcert

Regio - Op zondagavond 22 december om 19.00 uur is er in Open Hof een Kerstconcert, verzorgd door de sopraan Glenda Ossekoppele en de organist Willem Blonk. Ook zal er veel samenzang van Kerstliederen zijn. Thema: ‘Van Bach tot Bethlehem’. Glenda Ossekoppele groeide op in Ommoord en studeerde solozang aan het Conservatorium. Zij zingt nu o.a. ‘How beautiful are the feet…’ uit de Messiah, een deel uit Vivaldi’s Gloria, enkele Italiaanse en Franse kerstliedjes en ‘The infant Jesus’ van Pietro Yon. Hierin is op speelse manier de bekende melodie van ‘Adeste fidelis’ (’Komt allen tezamen’) verwerkt. Die melodie komt vaker terug, bij Guilmant, Demessieux, in een meeslepende Finale en als samenzang. Daarin ook kerstliederen uit diverse tradities, waaronder ‘In dulci jubilo’ en ‘Maria die zoude naar Bethlehem gaan’. Voor de orgelsolo staan enkele Kerstkoralen op het programma, waaronder Bach’s heerlijk wiegende ‘Kommst du nun, Jesu, vom Himmel herunter’. Het concert duurt tot 20.15 uur, de entree is vrij, met collecte aan de uitgang. De locatie: Hesseplaats 441, Ommoord.

Kerstfair in passage

Capelle - Het is u wellicht niet ontgaan dat winkelcentrum Picassopassage (voorheen winkelcentrum de Scholver) dit jaar voor het eerst een gezellige Kerstfair organiseert. Het evenement vindt plaats op zaterdag 21 december van 10.00 tot 17.00 uur en zondag 22 december van 12.00 tot 17.00 uur op het prachtige vernieuwde Pier Panderplein (gelegen aan het winkelcentrum). Een echt familie-evenement waar van alles te doen is. Lekker struinen langs kraampjes, een ritje op de nostalgische Kindercarrousel of rondjes schaatsen op een ijsbaan van 100 m2. Daarnaast zijn de echte Kerstman en hoofdelf Bastin aanwezig. Kinderen en volwassenen mogen met hen op de foto in het centrum. Kraamhouders (veelal lokale kleine zelfstandigen) bieden o.a. zelfgemaakte producten aan, de scouting organiseert leuke kinderactiviteiten en zaterdag komt er een verrassend dansoptreden. Winterse traktaties mogen natuurlijk niet ontbreken. Onder het genot van een warme chocolademelk, een glaasje glühwein of een heerlijk portie poffertjes kunnen jong en oud genieten van alle activiteiten. De Kerstfair is een initiatief van de winkeliersvereniging die hier graag een jaarlijks terugkerend evenement van willen maken.

Winter wandeling

Capelle - De KNNV Ijssel en Lek organiseert een wandeling door winters Hitland op zaterdag, 21 december a.s. van 09.00 tot 13.00 uur. We kijken naar vogels, mossen, korstmossen en bloeiende planten die de nachtvorst hebben doorstaan. Start: Capelse Brug bij de parkeerplaats van de vrachtwagens. Van hier vertrekken we met zo weinig mogelijk auto’s om 09.00 uur. Opgeven via emailadres: knnvijenl@live.nl Geeft u hierbij aan of u wil meerijden of zelf rijdt. Deelnemers kunnen ook rechtstreeks naar het parkeerterrein van Leefgoed de Olifant komen, Groenendijk 325, Nieuwerkerk a/d IJssel. Daar ontmoeten we elkaar om 9.30 uur. Advies: stevig schoeisel, iets te drinken en te eten mee en evt. een verrekijker en loep. Deelname is gratis.

Ook een activiteit vermelden? Publiceer het direct via:

capelle.ijsselenlekstreek.nl/activiteit

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten