Arie de Jong en Anton Maurik vertellen over de rommelmarkt en het goede doel. (Foto: Margriet van Dam)
Arie de Jong en Anton Maurik vertellen over de rommelmarkt en het goede doel. (Foto: Margriet van Dam)

Rommelmarkt in Capelse Nieuwe Westerkerk voor het Inloophuis

Algemeen 46 keer gelezen

Capelle - De Nieuwe Westerkerk organiseert op 25 en 26 oktober de Verkoopdagen. Een rommelmarkt in en om de kerk waarvan de opbrengst voor een deel naar het Inloophuis De IJssel in Capelle en Krimpen gaat.

Door Margriet van Dam

CAPELLE - De kerk regelt al jaren de Verkoopdagen, waarvoor gemeenteleden maanden van tevoren spullen verzamelen om te verkopen voor het goede doel. “De vrijdagavond is altijd het drukst”, vertelt koster Arie de Jong. “Er wordt dan veel verkocht, vooral elektra, brocante en boeken. Op die avond staan om 18.00 uur al honderdvijftig mensen voor de deur. Zaterdag komen mensen vooral voor de gezelligheid.” Als mensen de kerk binnenkomen, zien ze eigenlijk geen rommel. “Met de nieuwe ruimtes die we na de verbouwing erbij hebben gekregen, kunnen we meer kwijt”, legt De Jong uit. “En de dames zetten die rommelmarktspullen verkoopbaar neer. Het is net een winkel.” De kerk komt dit jaar met een nieuwe activiteit: een dienstenveiling. Gemeenteleden bieden diensten aan, zoals een gezellig etentje. Daar kan op geboden worden en degene die het hoogst heeft geboden, krijgt de dienst of het product. Het bedrag gaat naar het goede doel en de kerk.

Opbrengst

“Meestal hebben we van de Verkoopdagen een goede opbrengst van boven de 10.000 euro”, zegt De Jong. “Een deel is voor het onderhoud van het kerkgebouw en het andere deel is voor het Inloophuis De IJssel.” Op vrijdagavond 25 oktober van 19.00 uur tot 21.30 uur is de rommelmarkt geopend bij de Nieuwe Westerkerk aan het Valeriusrondeel 670 in Capelle aan den IJssel. Op zaterdag 26 oktober is de rommelmarkt van 09.30 uur tot 15.00 uur te bezoeken.

Op de kaart

De Nieuwe Westerkerk zoekt elk jaar naar een goed doel in Capelle. Het Inloophuis De IJssel bestaat nog niet zo lang. “Het bestaat ruim een jaar”, vertelt manager Anton Maurik. “We willen laagdrempelig zijn voor onze gasten. Vanuit de ziekte kanker is het soms een drempel om bij ons binnen te lopen. Mensen vragen zich af: ‘Wat moet ik daar? Wie komen er?’ Het Inloophuis is een stukje informele zorg, dat meer op de kaart mag komen. Wij voorzien een luisterend oor, een kop koffie en diverse activiteiten. Juist die activiteiten verlagen de drempel, zoals schilderen, tai chi, ontspanningsmassages en stoelyoga.”

“Hopelijk komen mensen na een activiteit nog onze huiskamer in om in gesprek te raken of voor een individueel gesprek met onze gastvrouwen”, vervolgt Maurik. “Er zijn ook mensen waarbij het thuis even genoeg is, die los van thuis of helemaal niet over kanker willen praten. Wij kijken hoe we mensen weer in hun kracht krijgen om hun sociale netwerk of werk op te pakken. We richten ons op de positieve kant. Onze slogan is ‘Beter leven met kanker’. Ook richten we ons tot hen die verder geraakt worden: mantelzorgers, naasten en nabestaanden. Daarnaast lachen we met onze gasten en dat geeft voldoening.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 13 uur geleden
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 16 uur geleden
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20