Afbeelding

Scoren op voetbaltoernooi Vreedzaam & Gewoon Schoon

Algemeen 53 keer gelezen

Capelle - Wat was het stil in de Hoekenbuurt, in de avond van woensdag 23 oktober. Veel bewoners, groot en klein, lagen vast vroeg op bed: moe na het intensieve voetbaltoernooi op het Cruyff-court en de gezellige buurt-BBQ daarna. Het Jongerenvoetbalteam van de Hoeken won de eerste prijs, uitgereikt door wethouder Sport Harriët Westerdijk.

Bewoners en professionals in de wijk (waaronder de stadsmarinier, handhaving en jongerencoaches van Welzijn Capelle) namen het tegen elkaar op in teams van vijf personen. Er waren ook teams voor kinderen onder en boven de 12 jaar. Het voetbaltoernooi koppelde de projecten Gewoon Schoon en Onze Vreedzame Wijk en bracht bewoners en netwerkpartners op sportieve manier bij elkaar. Het voetbaltoernooi werd afgesloten met een gezellige barbecue, geregeld door bewoners, en activiteiten voor de kinderen.

Vreedzame prijs voor Kinderteam

Na een spannende strijd sleepte het team van Welzijn Capelle de tweede prijs in de wacht bij de voetbalwedstrijden voor 12 jaar en ouder. Het kinderteam van de Hoeken won de Vreedzame prijs. Ondanks dat ze een aantal keer verloren, bleven zij elkaar helpen en waren ze positief tegen hun tegenstanders. Kortom: een echt Vreedzaam team, volgens de kinderjury.

Mascotte

De mascotte van Gewoon Schoon, een levensgrote ‘druppel’, moedigde alle voetbalteams aan. Iedereen kon helpen om een naam te verzinnen voor de aaibare blauwe mascotte, die van alle kanten werd geknuffeld door de kinderen. Uiteindelijk kreeg hij de naam Druppie, met 58% van de stemmen. Bij het voetbaltoernooi van 2020 jaar is Druppie vast ook weer van de partij.

Gewoon Schoon en Vreedzaam

In Gewoon Schoon (zie de Facebookpagina van Gewoon Schoon) werken bewoners, netwerkpartners en Welzijn Capelle samen om de Hoekenbuurt nog schoner, mooier en veiliger te maken. Het programma Vreedzame Wijk leert kinderen conflicten oplossen, (menings)verschillen overbruggen en verantwoordelijkheid dragen. Voor meer info, kijk op welzijncapelle.nu/onze-vreedzame-wijk.

Het voelbaltoernooi Vreedzaam & Gewoon Schoon is georganiseerd door bewoners jong en oud, Albert Heijn de Terp, CJG, Handhaving, Speluitleen de Driehoek, gemeente Capelle aan den IJssel, Havensteder, Fysiotherapie Instituut Bender, Sportief Capelle, Diëtistenpraktijk Vitalarium, politie en Welzijn Capelle.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 13 uur geleden
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 22 apr, 13:06
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws 22 apr, 10:33
Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws 22 apr, 08:07
Afbeelding
UPDATE - Stroomstoring Schollevaar opgelost Nieuws 21 apr, 11:13
• Speldje als erkenning voor Zeker Digitaal.
Stichting Leergeld kiest ambassadeur als erkenning voor hulp Nieuws 21 apr, 10:00