Afbeelding

Fitheidstest van Sportief Capelle laat je zien hoe fit je bent!

Algemeen 35 keer gelezen

Capelle - “We fietsen veel, waardoor mijn bovenbenen relatief sterk zijn. Maar tijdens deze fitheidstest heb ik toch gemerkt dat juist mijn armen wat stijver worden, dus ik heb goede adviezen gekregen om ook mijn bovenlijf te gaan trainen.”

Aan het woord is de 67-jarige mevrouw Winterswijk. Zij doet voor de eerste keer mee met de Fitheidstest voor 60-plussers, georganiseerd door Sportief Capelle in samenwerking met fysiotherapeuten, diëtisten en een keuringsarts.

“Volgend keer kom ik weer” vervolgt zij haar verhaal, nadat ze alle uitslagen heeft gekregen. “Ik heb namelijk ook begrepen dat mijn vetpercentage iets omlaag mag, dus daar ga ik tevens mee aan de slag. Volgende keer kan ik de uitslagen met elkaar vergelijken en onderzoeken of het me gelukt is.”

Op de vraag wat mevrouw Winterswijk fijn vindt aan de fitheidstesten van Sportief Capelle heeft ze een helder antwoord; “Het werkt niet met apparaten. Bij elk onderdeel staat iemand die je helpt. Hij of zij legt de oefeningen aan je uit, en dan ga je een aantal minuten aan de slag. Alles wordt genoteerd en dan vergeleken met mensen in dezelfde leeftijdscategorie. Zo weet je precies hoe het met je lenigheid en conditie is gesteld. Ik zou alle 60-plussers aanraden om mee te doen. Meten is weten.”

Ook meneer Winterswijk is zeer positief over de Fitheidstest. “We zijn met Sportief Capelle in aanraking gekomen omdat wij lazen over de Fiets4Daagse. Daar hebben we afgelopen zomer aan meegedaan en dat was erg leuk en gezellig. Er is zoveel moois te zien vanaf de fiets. We hebben ons mailadres achtergelaten en nu worden we op de hoogte gehouden van de activiteiten van Sportief Capelle, vandaar dat we van deze Fitheidstest weten. De uitslagen van de testen vielen niet tegen; ik val binnen de normen van mijn leeftijd. Het is altijd fijn om zo’n bevestiging te krijgen en te weten dat we goed en verantwoord bezig zijn. Tijdens het gesprek met de fysiotherapeut heb ik wel een aantal tips gekregen om mijn lenigheid te blijven oefenen.” En de heer Winterswijk sluiten lachend af met de conclusie dat hij de adviezen zeker op gaat volgen. “Want we zijn best sportief, maar het kan altijd nog beter”.

En zo is het! Bewegen Loont. Altijd en voor iedereen. De volgende en laatste fitheidstest van dit jaar wordt gehouden in de wijk Schenkel. Dit is op maandag 18 november in Sporthal Schenkel aan de Capelseweg 39. De resultaten worden meteen na de test besproken. Als je het op prijs stelt, kan je ook leefstijladviezen krijgen.

De eerste deelnemers kunnen om 10.00 uur starten met de test. Uiteraard wordt er ook rekening mee gehouden dat een aantal mensen nog moet werken, dus zijn er plekken beschikbaar tot 19.30 uur.

Inschrijven voor de Fitheidstest(en) kan op www.sportiefcapelle.nl Je kan zelf (op basis van beschikbaarheid) je tijdstip kiezen. Als je nog vragen hebt of lukt het je niet om je digitaal aan te melden, dan kun je Sportief Capelle van maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag bellen tussen 10:00 – 12:00 uur op telefoonnummer 010-258 87 87. Zij staan je graag te woord!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 19 uur geleden
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 23 uur geleden
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws gisteren
Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws 22 apr, 08:07
Afbeelding
UPDATE - Stroomstoring Schollevaar opgelost Nieuws 21 apr, 11:13
• Speldje als erkenning voor Zeker Digitaal.
Stichting Leergeld kiest ambassadeur als erkenning voor hulp Nieuws 21 apr, 10:00
• Het gemeentehuis van Capelle.
Zeventien sollicitanten voor burgemeestersrol in Capelle Nieuws 19 apr, 16:31
Afbeelding
'Het Nederlandse lied' op het podium in het Isala Theater Nieuws 19 apr, 15:17