Afbeelding

Nieuw Capels Toneel pakt uit!

Algemeen 37 keer gelezen

Capelle - Het Nieuw Capels Toneel (NCT) bestaat dit jaar 45 jaar en dat wordt gevierd voor jong en oud. In theater ‘De Schenkelstee’ aan de Capelseweg wordt in de maand november de voorstelling ‘Gilles en het Zwaard’ gespeeld. Een waar familiespektakel vol spanning, actie, humor, ontroering en natuurlijk ridders, een magisch zwaard, reuzen en een draak!

“We willen dit jubileumjaar graag op gepaste manier afsluiten met een feestelijke voorstelling”, aldus Suzanne van Doorn, voorzitter van het NCT. Ze draagt een prachtige jurk en glimmende kroon. “Ik speel de koningin en deze jurk komt uit het ‘Land van Ooit’! We dagen ons elke keer uit om nieuwe verrassende voorstellingen te maken, dat is leuk voor ons maar zeker ook voor ons trouwe publiek.” En een uitdaging is het ook dit keer geworden. “We hebben het onszelf echt niet makkelijk gemaakt”, zegt regisseur Mark Verhart lachend. “We willen een voorstelling maken die leuk is voor jong en oud. Echt een gezellige avond uit! En daar is enorm hard aan gewerkt voor maar zeker ook achter de schermen. Meer dan 25 prachtige kostuums, een sprookjesachtig decor, muziek, ‘speciale-effecten’ en nog wat verrassingen!”

‘Gilles en het Zwaard’ is een sprookje rond de eenvoudige boer Gilles die met zijn vrouw en dochter in een eenvoudig dorp woont. Tijdens het uitbundig gevierde feest van Midzomernacht komt er opeens een reus op bezoek. Als Gilles de reus weet te verjagen is hij de held van het dorp, maar of hij daar nu blij van wordt… Zijn nieuwverworven heldenstatus brengt hem namelijk in allerlei benarde situaties.

De voorstellingen worden gespeeld van 1 t/m 23 november en kaarten kunnen worden besteld via de website van het NCT: www.nieuwcapelstoneel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Het Kontakt zoekt deelnemers marathon Rotterdam en hun verhaal Nieuws 19 uur geleden
• Thomas Hardie met de plannen voor het groene schoolplein.
Groen plein voor basisschool Pieter Bas dankzij subsidie: 'Hopen dat buurt mee kan genieten' Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Brandweer blust woningbrand aan Paganinistraat 112 gisteren
• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 28 mrt, 11:56
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 28 mrt, 08:55
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42