De eerste les begon met de prehistorie, onder leiding van Nancy Hagman hebben de deelnemers een grottekening gemaakt.
De eerste les begon met de prehistorie, onder leiding van Nancy Hagman hebben de deelnemers een grottekening gemaakt.

Wat is er te doen in Capelle aan den IJssel?

Algemeen 36 keer gelezen

Reis door
de kunst

Capelle - Inmiddels is de laatste cursus van het Pilotproject Creatief Ouder Worden van start gegaan. Bent u 55 jaar of ouder en heeft u interesse? De cursus zit al bijna vol, maar er kan geloot worden als er teveel aanmeldingen zijn. Nancy Hagman en Marie-Louise Eijsvoogel geven de cursus ‘Reis door de Kunst’ in het PKN de Hoeksteen Tijdens deze cursus gaan de cursisten een kleine reis door de kunstgeschiedenis maken, ze worden uitgedaagd om zowel 2D als 3D te werken. Er wordt gewerkt met diverse materialen en ontspanning en gezelligheid staan voorop! Elke les is er een nieuwe opdracht, waardoor er ook voor gekozen kan worden om individuele lessen/workshops te volgen. De eerste les begon met de prehistorie, onder leiding van Nancy Hagman hebben de deelnemers een grottekening gemaakt. De tweede les, donderdag 31 oktober, gaatt Marie-Louise Eijsvoogel verder in de Renaissance. “We gaan de gulden snede toepassen à la Leonardo da Vinci.”

Lijkt het je wat? Kom dan eens langs. Individuele lessen/workshops kosten 2 euro per les. De cursus is van 10.00 - 11.30 uur in PKN de Hoeksteen, Rivierweg 15. Inlopen vanaf 9.30 uur en nabeschouwen/evalueren tot 12.00 uur! Cursisten in rolstoelen zijn van harte welkom. Het project wordt mogelijk gemaakt door de Van Cappellen Stichting. Voor meer informatie: educatie@kunstkringcapelle.nl of 06-23103615

Zangers en zangeressen

Capelle - Vocaal Ensemble Animato is een klassiek kamerkoor met leden uit de regio Capelle en omstreken. Onder leiding van onze dirigent Marcell Vroeijenstijn hebben we in oktober in de Schenkelkerk in Capelle aan den IJssel een mooi concert gegeven van koormuziek van Nederlandse en Vlaamse componisten. “We beginnen nu aan een nieuw project, rondom de dodenherdenking van mei 2020. We gaan onder meer het Requiem en het Stabat Mater van Rheinberger, het Pater Noster en The Fruit of Silence van Vasks en het Da pacem Domine van Pärt zingen. Het is de bedoeling dat we het concert samen met een (strijk)orkest gaan uitvoeren. Voor dit project zijn we op zoek naar (project)leden die meedoen met ons koor. We oefenen elke dinsdagavond (behalve de schoolvakanties) vanaf 20.00 uur in de benedenzaal van kerkgebouw De Hoeksteen, Rivierweg 15 te Capelle aan den IJssel. Kom gerust een aantal keren meezingen om te ervaren, of u het leuk vindt. U bent van harte welkom vanaf heden!”

Wijkwinkel tijdelijk naar De Serre

Capelle - Wijkwinkel Oostgaarde verhuist begin november tijdelijk naar een andere locatie. Flatgebouw de Purmerhoek krijgt namelijk een grootscheepse opknapbeurt, van binnen en van buiten. Ook op de tijdelijke locatie van de wijkwinkel kunnen bewoners gewoon bij de wijkwinkelmedewerkers terecht, voor de gebruikelijke vragen. De normale locatie van wijkwinkel Oostgaarde is Purmerhoek 184 op de 2e etage. Maar tussen 4 november en 18 december is het adres even de Serre, aan de Beemsterhoek 339.

De openingstijden blijven hetzelfde: Maandag van 10.00 - 12.00 uur en 14.00 -16.00 en woensdag van 14.00 - 16.00 uur. De wijkwinkelmedewerkers helpen de bewoners van Capelle graag bij allerlei zaken. Van het schrijven van brieven en administratieve of financiële kwesties, tot het aanvragen van toeslagen. Loop gewoon even binnen!

Meekijken bij de Visafslag

Nieuwerkerk - PCOB-Nieuwerkerk a/d IJssel organiseert in samenwerking met Jaap Tanis en Bram Breederveld een virtuele rondleiding over de visafslag in Stellendam. Ze vertellen over de vissers en hun manier van werken, over hun vangst met hun kotters, eurokotters en garnalenvaartuigen. Ook over de werkwijze van de visafslag, het aanmelden, sorteren, lossen en gereedmaken voor verkoop. Over de kopers die via de afmijnzaal of via internet de vis kopen en hoe supermarkten worden voorzien. U hoort waar de dokken zijn voor onderhoud, hoe de stroomvoorziening is aan boord en bijvoorbeeld over de schoolopleiding voor vissers. Bram en Jaap brengen ook verse vis mee en laten netten en apparatuur zien. Inloop vanaf 14.00 uur en aanvang 14.30 in het HKC J.A. Beyerinkstraat 53. Toegang vrij en iedereen is hartelijk welkom.

Cursus Taaldans

Capelle - Jonge kinderen zijn dol op bewegen en dansen. Leren gaat ook makkelijker tijdens het bewegen. Die twee dingen worden gecombineerd in de cursus Taaldans van Studio01, voor kinderen van twee tot vier jaar (en hun ouders) die van start gaat in het KinderLab Schollevaar. Er is nog plek! Samen springen, dansen en bewegen geeft kinderen veel plezier en energie. Maar op dit soort momenten leren ze ook het meest. Er is veel zuurstof in de hersenen, ze durven zich eerder te uiten en ze staan meer open voor de meester of juf. Uit onderzoek blijkt dat kinderen makkelijker iets nieuws leren als ze het aan een beweging kunnen koppelen. Dansen én leren tegelijk dus. De danscursus is elke dinsdagmorgen van 11.00 tot 12.00 uur en vindt plaats tot en met 19 november. Kosten: gratis. Bij de danscursus is plek voor maximaal tien kinderen. Aanmelden kan via:

www.welzijncapelle.nu/kinderlab

Inloopmiddag

Capelle - Elke 1e woensdag van de maand is er in hospice IJsselOever een informatiemiddag voor iedereen die meer wil weten over het werk als kook- of zorgvrijwilliger. Tijdens deze informatiemiddag, die begint om 15.00 uur, zijn er ervaren vrijwilligers en een coördinator die kunnen vertellen wat werken in het hospice inhoudt, ze kunnen het huis laten zien en alle vragen beantwoorden. Als zorgvrijwilliger ondersteun je mensen in de laatste levensfase. Dit kan zowel in het hospice als bij cliënten thuis. Meer informatie? Kijk op: www.hospiceijsseloever.nl/inloopmiddag-hospice-ijsseloever of kom langs bij Hospice IJsselOever, Steenloperstraat 159/161 in Capelle.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 19 apr, 11:42
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 19 apr, 08:50
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20