Foto:

83-jarige slachtoffer van babbeltruc; 60.000 euro aan sieraden gestolen

  •   keer gelezen

Capelle - Een ogenschijnlijk betrouwbare man stond zaterdagmiddag rond 16.00 uur samen met aangever in de lift wanneer hij verteld in het wooncomplex bezig te zijn met de waterleiding. Eenmaal terug in haar woning aan de St Helenabaai wordt er enkele minuten later plots direct aan de voordeur aangebeld. Voor haar deur staat dan diezelfde man met wat later bleek, een smoes om bij haar woning binnen te komen.


De man vertelde de dame dat hij bezig was met de leiding van een naastgelegen woning om vervolgens weg te gaan en na enkele minuten weer terug te komen. Ditmaal met de vraag of hij ook haar leidingen even snel zou kunnen controleren. Met deze smoes liet ze de man te goeder trouw binnen, maar dan blijkt hij plots samen met een vrouw te zijn. Nadat aangever samen met de man in de badkamer het water uit de kraan aan het controleren was, moet de vrouw de slaapkamer zijn binnengegaan om daar genadeloos, laf en zonder enig berouw toe te slaan. Een grote hoeveelheid sieraden t.w.v. zo’n 60.000 euro blijkt na vertrek van het duo te zijn verdwenen.

Buurtonderzoek
Door agenten is een buurtonderzoek gedaan. Natuurlijk vraagt de politie ook uw hulp. Heeft u informatie en nog niet met agenten gesproken en heeft u nog informatie bel dan 0900-8844. Ook filmpjes die kunnen helpen om de verdachten van deze laffe babbeltruc aan te houden ontvangen we graag.

Kwetsbaar
Senioren zijn vaak kwetsbaar, gastvrij, goed van vertrouwen en behulpzaam. Criminelen maken hier helaas misbruik van. Vaak gebeuren babbeltrucs aan de deur, op straat, aan de telefoon en via de computer. Het is belangrijk dat senioren zich meer bewust zijn van het risico dat ze lopen. U kunt uw eigen veiligheid vergroten. Dat kan al met het toepassen van enkele eenvoudige tips. Op onze themapagina https://www.politie.nl/themas/babbeltruc.html leest u meer informatie. Ook heeft de politie video’s gemaakt, waarin slachtoffers en politie uitleggen hoe een babbeltruc in zijn werk gaat en wat. De filmpjes zijn ook te bekijken op de themapagina en kunnen daar ook gedownload worden.

Kluis
Veel ouderen verstoppen hun waardevolle sieraden op voor dieven zeer makkelijk te achterhalen plekken. En dit veelal zonder een kluis die aan een muur of de vloer van het huis geborgd is. Staat die kluis los? Dan verzamel je eigenlijk onbewust een voor dieven gemakkelijk en snel te stelen buit.

Ouders
Informeert u ouders ook over dit onderwerp? Zorg daarnaast voor een (digitale) deurspion, een deurketting.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten