Huub Leenen en Anton Maurik met de flyer van het 'Back to the sixties Charity Ball'. (Foto: Annemarie van der Ploeg)
Huub Leenen en Anton Maurik met de flyer van het 'Back to the sixties Charity Ball'. (Foto: Annemarie van der Ploeg) Foto: Annemarie van der Ploeg

Rotary Capelle viert het leven met een Charity Ball

Algemeen 42 keer gelezen

Capelle - Inloophuis De IJssel is bedoeld als een stuk informele zorg naast de formele zorg van het ziekenhuis, als je in behandeling bent, behandeld bent of uitbehandeld bent. De slogan van het inloophuis is ‘Beter leven met kanker’. Het is bedoeld voor de mensen die met kanker te maken hebben, ook voor naasten, mantelzorgers en nabestaanden. Rotary Capelle heeft al een langer traject met het inloophuis en organiseert op 8 november een ‘Back to the 60’s Charity Ball’ ten bate van Inloophuis De IJssel. Zowel in Capelle als in Krimpen zijn inloophuizen gevestigd.

Door Annemarie van der Ploeg

“De mensen kunnen hier zo binnenlopen en hoeven nergens aan deel te nemen. Wij bieden een luisterend oor en lotgenotencontact voor iedereen die geraakt is door kanker. Wat we vooral ook bieden, zijn activiteiten zoals Tai chi, voetmassage of ontspanningsoefeningen, maar ook crea zaken als bloemschikken, tekenen en schilderen en stoel yoga. Wij werken ook samen met het IJsselland Ziekenhuis. Via hen wordt een aantal zaken aangeboden waaronder ritmische inwrijvingen, een soort specifieke massage voor patiënten. Voor vrouwen met borstkanker is er ‘Look good, feel better’. De dames kunnen zich laten opmaken en iets met doeken en haar laten doen”, vertelt Anton Maurik, manager Inloophuis De IJssel.

“Het initiatief voor het bal is door een van onze leden ontstaan. De oud internist van het IJsselland Ziekenhuis merkte dat buiten de muren van het ziekenhuis de wereld eigenlijk pas begon en werd er na zijn pensionering wat meer door geraakt. Hij droeg het initiatief voor het bal aan en zoiets was hard nodig. Er is namelijk geen echte funding voor inloophuizen. Het bal is voor iedereen toegankelijk. Live band Re-Tired verzorgt de muziek met een groot sixties- en seventies repertoire en er is een Rad van Avontuur”, legt Huub Leenen, voorzitter Rotary Capelle, uit.

“Het is bedoeld als feest- en dansavond. Het heeft ook wel een link met wat we willen in het inloophuis. Mensen weer in hun kracht krijgen. Je moet ook het leven vieren. De feestelijke omgeving is daarvoor leuk bedacht”, besluit Maurik.

Op 8 november van 20.00 tot 24.00 uur organiseert Rotary Capelle het ‘Back to the 60’s Charity Ball’ in Loods 13 in Capelle West. Kaarten kosten 20 euro en zijn te bestellen via de button op www.inloophuisdeijssel.nl maar ook aan de deur. Consumptiemunten kosten 2 euro per munt, 6 munten voor 10 euro. De opbrengst van de kaartverkoop komt geheel ten goede aan ‘Inloophuis De IJssel’.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Het Kontakt zoekt deelnemers marathon Rotterdam en hun verhaal Nieuws 20 uur geleden
• Thomas Hardie met de plannen voor het groene schoolplein.
Groen plein voor basisschool Pieter Bas dankzij subsidie: 'Hopen dat buurt mee kan genieten' Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Brandweer blust woningbrand aan Paganinistraat 112 28 mrt, 13:04
• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 28 mrt, 11:56
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 28 mrt, 08:55
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42