Miranda van Hengel met haar meest recente aanwinst: WK-zilver.
Miranda van Hengel met haar meest recente aanwinst: WK-zilver. Foto: Wijntjesfotografie.nl

Na elf jaar terug aan de top van het judo

Algemeen 41 keer gelezen

Na een onderbreking van elf jaar besloot de Capelse judoka Miranda van Hengel haar favoriete sport weer op te pakken. Het resultaat: goud op het EK voor Masters en zilver op het WK onlangs in het Marokkaanse Marrakesh.

Door Jan J. Timmer

Capelle - “Ik had meerdere redenen om terug te keren in het judo”, vertelt Van den Hengel. “De belangrijkste was dat ik om verschillende redenen minder goed in mijn vel stak en zocht naar een mogelijkheid om mijn hoofd leeg te maken.

“In het verleden had ik op hoog niveau aan judo gedaan dus was het niet onlogisch om mijn rentree te maken op de mat. Het doel was echter wél anders dan voorheen: de lol moest centraal staan. Anderhalf jaar geleden pakte ik de draad weer op onder leiding van trainer Mario Nooitgedagt van JCR Judo uit Rotterdam).

“We zijn stap voor stap gaan werken. De technieken bleek ik nog goed te beheersen, maar qua timing en conditie had ik flink ingeleverd. Je bent geen twintig meer, realiseerde ik me die eerste maanden.

“Langzaam maar zeker ging het steeds beter en gingen we plannen maken om aan Masters-toernooien mee te gaan doen. De eerste was in het Franse Lille waar ik in een sterk veld de eerste plaats wist te veroveren. dat smaakte naar meer, dus schreef ik me ook in voor het EK in Glasgow.

“Tot mijn verbazing won ik daar in de categorie Masters 35-39. Enkele weken geleden kwam daar mijn zilver op het WK achteraan. Ik verloor uiteindelijk de finale van een Braziliaanse. In die eindstrijd maakte ik een kleine fout waardoor ik de beslissende derde straf kreeg.

“Nee, de beelden heb ik nog niet teruggezien. Bewust, omdat ik weet dat ik dan opnieuw verschrikkelijk baal. Net als het publiek in Marrakesh, want dat liet ook zijn afkeuring blijken over de scheidsrechterlijke beslissing.”

Miranda van Hengel wacht komend jaar een nieuw EK en WK, in respectievelijk Griekenland en Polen. “Het zou geweldig zijn als bedrijven die trips mede mogelijk zouden maken. Belangstelling, mail miranda.van.wensveen@gmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws 17 apr, 10:15
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 17 apr, 08:04
Afbeelding
Competitieseizoen start voor Sparta Cricket op 20 april Nieuws 16 apr, 17:15