Capelse regisseur Eric de Vroedt brengt het Engelse stuk The children naar Nederland met steracteurs Antoinette Jelgersma, Stefan de Walle en Sylvia Poorta van HNT (Foto: Sanne Peper)
Capelse regisseur Eric de Vroedt brengt het Engelse stuk The children naar Nederland met steracteurs Antoinette Jelgersma, Stefan de Walle en Sylvia Poorta van HNT (Foto: Sanne Peper)

Toneelstuk The Children van Capelse regisseur in Isala

Algemeen 43 keer gelezen

Dinsdag 12 november komt het prijswinnende toneelstuk The children naar het Isala Theater. Voor regisseur Eric de Vroedt is het een thuiswedstrijd. De Capellenaar, wiens moeder zelfs bij Isala’s bespreekbureau heeft gewerkt, groeide op in de Eilandenbuurt.

Door de redactie

Capelle - Wie hem gepassioneerd wil horen vertellen over de inhoud van het stuk, kan hem ontmoeten bij de Isala Read & Meet. The children staat in de Isala Etalage, dus een kaartje kost maar 15 euro.

Het actuele stuk vertelt over drie babyboomers die elkaar in de greep houden van een groot moreel dilemma. Nemen ze hun verantwoordelijkheid voor het lekken van een kerncentrale?

Echtpaar Hazel en Robin werkten tot hun pensioen als kernfysici in de centrale en wonen nu aan de rand van het rampgebied. Ineens staat oud-collega Rose voor de deur. Haar bezoek blijkt niet alleen te maken te hebben met haar oude liefde voor Robin.

Ze doet een verpletterend voorstel en stelt de centrale vraag: welke wereld laten we na voor onze kinderen? Theatrale effecten als stortregen en donderslag maken het stuk extra indringend. The children is geschreven door de jonge Engelse schrijfster Lucy Kirkwood en was een succes op Broadway.

De Vroedt, gegrepen door de vlijmscherpe dialogen, brengt het stuk nu naar de Nederlandse theaters met Het Nationale Theater. De bijbehorende Isala Read & Meet is apart te boeken. Daarin wordt gezamenlijk de toneeltekst gelezen en kan de bezoeker in gesprek met Eric. Wellicht vertelt hij dan hoe hij op het Capelse Comenius College ‘de drang kreeg de wereld te bestormen’, zoals hij het zelf verwoordt.

The children, dinsdag 12 november 20:15 uur, de entree is 15 euro. Read & Meet, dinsdag 5 november 19:30 uur, de entree is 23 euro.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 19 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15