Maar liefst 32 dansers combineren Georgische dans schijnbaar moeiteloos met indrukwekkende zwaardgevechten en acrobatiek.
Maar liefst 32 dansers combineren Georgische dans schijnbaar moeiteloos met indrukwekkende zwaardgevechten en acrobatiek.

Georgische dans in Isala

Algemeen 42 keer gelezen

The Royal National Ballet Company is dé danssensatie uit de Kaukasus. Met de voorstelling Magic of Georgia brengt het gezelschap maar liefst 32 dansers op de bühne. Spectaculaire Georgische dans wordt schijnbaar moeiteloos gecombineerd met acrobatiek en indrukwekkende zwaardgevechten. Zondagmiddag 17 november is de show te zien in het Isala.

Door de redactie

Capelle - Het gezelschap uit de hoofdstad Tbilisi is na een reeks van tournees over de hele wereld nu in Nederland te bewonderen. De vrouwen lijken over het podium te zweven en de mannen blinken uit in verbazingwekkend hoge sprongen.

Met meer dan tien kostuumwisselingen komen alle traditionele stijlen aan bod, van goudkleurige jurken en kronen tot zwarte pakken met rode capes. Zo komt het roemruchte verleden van het trotse Georgië echt tot leven. De bezoeker waant zich in het koninkrijk rond zijn hoogtepunt in de twaalfde eeuw, ten tijde van de heilig verklaarde koning David de Bouwer en koningin Tamar.

Bij het Royal National Ballet of Georgia zijn honderden mensen betrokken. Choreograaf van het stuk en oprichter van het gezelschap is Gela Potskhishvili, zelf ooit bekroond tot beste danser van Georgië. Hij heeft met zijn toonaangevende gezelschap tot doel de rijke nationale geschiedenis te koesteren en een verbinding te leggen tussen traditionele en moderne dans.

Culturele tradities zijn zijn inspiratiebron. De authentieke Georgische muziek die te horen is in het stuk is speciaal voor deze show samengesteld. Magic of Georgia staat kortom garant voor een middagvullend dansspektakel.

Zondag 17 november 15:00 uur in het Isala, de entree bedraagt 35,00 euro.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws 17 apr, 10:15
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 17 apr, 08:04
Afbeelding
Competitieseizoen start voor Sparta Cricket op 20 april Nieuws 16 apr, 17:15