Het was een gezellige reünie bij Buurtgroep Capelle-West op 9 november. (Foto: Kees Grandia)
Het was een gezellige reünie bij Buurtgroep Capelle-West op 9 november. (Foto: Kees Grandia) Foto: Kees Grandia

Al 40 jaar Stichting Buurtgroep: Beter leefklimaat in Capelle-West

Algemeen 42 keer gelezen

Capelle - Stichting Buurtgroep Capelle-West bestaat dit jaar 40 jaar en dat werd vooral gevierd met allerlei activiteiten voor de bewoners. Afgelopen zaterdag vond de laatste activiteit voor het 40-jarig jubileum plaats. Er werd een reünie gehouden, een gezellige middag met veel herinneringen, een beamer presentatie en een fototentoonstelling. Er werden gelijk vervolgafspraken gemaakt tussen de aanwezigen.

Door Annemarie van der Ploeg

“Op 6 februari 1979 kwamen 11 bewoners van de Van Speykstraat bij elkaar om hun ontevredenheid te uiten over o.a. de t.v. ontvangst, de riolering en de recreatiemogelijkheden. Om na te gaan of de klachten ook leefden bij de bewoners, werd er in april huis-aan-huis een enquête verspreid, waarin de bewoners werden opgeroepen om hun klachten en problemen kenbaar te maken. De elf bewoners bundelden hun krachten en vormden de initiatiefgroep tot het oprichten van Buurtgroep Capelle-West’. Het doel van de groep was het werken aan verbetering van het woon-en leefklimaat in Capelle-West. Drie personen zetten zich al vanaf het begin in voor de buurtgroep: Peet van de Berg, Kees Oostlander en ikzelf”, legt Iet Oostlander-Leeflang, bestuurslid van de stichting, uit.

Het 40-jarig bestaan werd gevierd met diverse activiteiten zoals een klaverjastoernooi met lunch, een speciale bingo, een fietspuzzeltocht en tafeltennistoernooi maar ook een optreden van de band Corona’s tijdens de slotavond van de speelweek. Verder werden er twee fototentoonstellingen gehouden, een over de historie van Capelle-West en een over 40 jaar Buurtgroep Capelle-West en er werd een boottocht georganiseerd. De reünie sloot deze serie jubileumactiviteiten af. “Het was hartstikke leuk om diegenen die uit het dorp waren vertrokken, weer te zien. We hadden ook die twee tentoonstellingen gehad en daar waren gigantisch veel mensen op af gekomen. Dat was ook hartstikke leuk”, vertelt Oostlander-Leeflang.

Oostlander Leeflang heeft een stokpaardje. “Ik ga al 38 jaar op zomerkamp met kinderen uit de wijk van 7 tot en met 12 jaar. Een jaar of 15 geleden brak ik mijn arm, drie weken voordat we weg moesten. Maar ik ben gewoon mee gegaan en stond toen gewoon met een hand in de keuken in een pan te roeren.”

De Buurtgroep Capelle-West gaat door met dat waar ze mee bezig zijn. Oostlander-Leeflang besluit: “We hebben activiteiten voor ouderen, een eetsalon, bingo, klaverjassen, mannen kookles en ook kookles voor kinderen, maar ook een vrouwenkoor. Ook geven we een buurtkrant uit die zes keer per jaar verschijnt. Straks hebben we weer een groot Sinterklaasfeest en later een speelweek en een zomerkamp. Er is genoeg te beleven in Capelle-West.”

Heb je interesse in de activiteiten van Buurtgroep Capelle-West? Kom dan eens naar het Buurtcentrum aan de Willem Barentszstraat 3 in Capelle-West. Meer informatie op www.buurtgroepcapellewest.nl of bij Iet Oostlander-Leeflang telefoonnummer 06 3613 9898.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws 17 apr, 10:15
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 17 apr, 08:04
Afbeelding
Competitieseizoen start voor Sparta Cricket op 20 april Nieuws 16 apr, 17:15