"Juist als je werkzoekende bent is blijven bewegen en ontspannen van groot belang. Meld je aan voor een gratis proefles."

Wat is er te doen in Capelle aan den IJssel?

19 nov, 13:33 Algemeen 0 keer gelezen

Yogales en werk zoeken

Capelle - Iedere woensdag is er om 10.45 uur Yoga voor werkzoekenden tegen gereduceerd tarief (6 euro per les). “Juist als je werkzoekende bent is blijven bewegen en ontspannen van groot belang. Meld je aan voor een gratis proefles.” Docente is Anne van Leeuwen. Meer informatie staat op: www.yogageeftenergie.nl. Aanmelden kan via akvanleeuwen@gmail.com.

Groot succes

Capelle - In oktober collecteerden in heel Nederland 55.000 vrijwilligers voor de Nederlandse Brandwonden Stichting. Ook in Capelle a/d IJssel gingen de collectanten langs de deuren. En met succes! Gezamenlijk werd een bedrag in contanten van € 4.438,41 opgehaald. De opbrengsten van de collecte stelt de Brandwonden Stichting in staat om haar werk voor mensen met brandwonden voort te zetten. Namens de plaatselijke collecteorganisator dankt de Brandwonden Stichting alle collectanten en gulle gevers in Capelle a/d IJssel voor hun bijdrage aan ‘de strijd tegen de littekens’.

Knutsel jouw eigen staf

Nieuwerkerk - Op zaterdag 23 november opent Hornbach Nieuwerkerk a/d IJssel, gelegen aan de Laan van Avantgarde, weer de deuren van haar Kinderwerkplaats. Het thema van deze editie is Sinterklaas. Jonge doe-het-zelvers mogen er hun eigen sinterklaasstaf maken, met kindervriendelijke materialen en onder professionele begeleiding. “Iedereen kent ‘m en ziet ‘m meteen voor zich: de staf van Sinterklaas”, vertelt vestigingsmanager Leander Verwoerdt. “Tijdens onze Kinderwerkplaats kunnen kinderen er nu zelf een maken. Elk kind krijgt een eigen stok en wat knutselmateriaal, waarmee ze volop gaan buigen en schuiven en vouwen. Daarna gaan ze aan de slag met de versiering. Verf, spuitlak, touw en decomarkers: ze mogen zich helemaal uitleven!” De Kinderwerkplaats is geopend van 10.00 tot 16.00 uur en is geschikt voor kinderen tussen de vier en tien jaar oud. Deelname is gratis en inschrijven vooraf is niet nodig. Meer informatie: www.hornbach.nl/kinderwerkplaats.

Recreatief volleybal

Capelle - Elke dinsdagavond is er recreatief volleybal in Capelle Schollevaar. Iedereen vanaf 18 jaar kan meedoen. Aanvang 20.30 uur in de gymzaal aan Maria Danneels Erf 22. Meer informatie bij Jaap Polder, tel. 06 20926677.

Popkoor voor senioren

Capelle - Het Charles Vermeer Zanginstituut (CVZI) start in januari 2020 met een speciaal popkoor voor senioren! “Dat wordt reuze gezellig en leuk! We zingen songs uit de 60’ies en 70’ies, denk aan: muziek van FleetwoodMac, Beatles, Simon and Garfunkel, Abba, Bob Dylan, Everly Brothers enz. Oude tijden herleven!” Er is aandacht voor zangtechniek en er wordt lekker veel samen gezongen. Het gaat vooral om het plezier in zingen met elkaar op een fijne plek om je stem te ontdekken! “Je hoeft geen notenschrift te kunnen lezen en ervaring is niet noodzakelijk. Er zijn geen audities! Iedereen kan meedoen!” Interesse? Kom naar de informatieochtend op dinsdag 10 december om 11.00 uur bij het CVZI, Fluiterlaan 400 in Capelle a/d IJssel. Meer informatie via cvzi@charlesvermeer.nl. Songcoach is Saskia Groenenberg.

Kerstshoppen bij Intratuin

Capelle - Het Praatatelier organiseert op maandag 25 november van 9.30-15.00 een leuk uitstapje voor mensen met NAH (niet-aangeboren hersenletsel) naar de Kerstshow bij Intratuin in Zevenhuizen. “Wilt u een gezellige dag om naar Kerstversieringen te kijken of inkopen te doen, dan is dit tuincentrum zeker de moeite waard. U en uw naasten zijn van harte welkom. Het is een gelegenheid om andere mantelzorgers of mensen met communicatie- beperkingen door NAH te ontmoeten.” Meer informatie via info@praatatelier.nl of tel. 06- 39266809. Het Praatatelier is een steunpunt van het Hersenletsel- en Afasiecentrum en biedt een inloop, ontspannende en educatieve activiteiten en lotgenotencontact voor mensen met NAH en hun mantelzorgers.

www.zellingen.nl

Herdenken van de oorlog

Regio - Muziekliefhebbers uit Capelle organiseren een concertreeks waarbij herdenken en gedenken centraal staat. Deze concerten worden eind april uitgevoerd. Gezocht worden nog hout- en koperblazers zodat er een dubbel kwintet gevormd kan worden, aangevuld met een pianist. “Met elkaar studeren we in circa 8-10 repetities een mooi muzikaal programma in met muziek uit films als Schindler’s List, Joodse muziek, koralen of muziek van componisten die de concentratiekampen hebben overleefd. Dit alles willen we combineren met beelden die tijdens het concert op de achtergrond meedraaien.” Belangstellenden kunnen zich melden bij Corine de Haij, tel. 06 42214279 of service.netwerk@gmail.com.

Leuke middag

Capelle - Studenten van het Zadkine Startcollege nodigen ouderen uit voor een leuke middag in de aula van de school op 26 november van 12.30 tot 14.30 uur op de Dakotaweg 71. De middag is bedoeld om jongeren en ouderen te laten kennismaken en eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. De studenten nemen ouderen mee uit wandelen, ze bakken samen koekjes en er is een speeddate. Aanmelden is niet verplicht, maar kan via het VrijwilligersInformatiePunt van Welzijn Capelle via 010 – 264 02 20 of e-mail VIP@welzijncapelle.nu.

Geheimen van het Bridgebrein

Capelle - Heleen Barendregt geeft op zaterdag,23 november de lezing De geheimen van het Bridgebrein in de terraszaal van Residentie IJsselzicht, St. Helenabaai 1 in Capelle aan den IJssel. De lezing begint om 14.30 uur. Entree: € 2. “Bridge is meer dan een leuk spelletje waar inmiddels over de hele wereld vele miljoenen mensen van genieten en veel gezelligheid met elkaar in ondervinden. Het houdt je brein fit.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Inschrijven Ronde van West nog steeds mogelijk Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Repeteren voor swingende sing-in Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Expositie Oekraïense kunstenares Marina Yasinevich in Rivium Kiosk Algemeen 7 aug, 12:00
Afbeelding
Watervallei niet drooggelegd; jonge bomen krijgen extra water Algemeen 5 aug, 16:00
Afbeelding
Steeds meer minibiebs in Capels straatbeeld Algemeen 5 aug, 13:30
Afbeelding
Leverancier van Havensteder getroffen door cyberaanval Algemeen 5 aug, 11:00
Afbeelding
Duo-fiets van de Roo onthuld Algemeen 5 aug, 09:15
Afbeelding
Goud voor Oud in de Rozenburcht Algemeen 4 aug, 17:05