Foto: Rosa Quist

Pablo Picasso zoekt stille bieb

  •   keer gelezen

Elke week zet de IJssel en Lekstreek een asieldier van Dierenopvangcentrum Krimpen aan den IJssel in de spotlights. Deze keer is dat Pablo Picasso, maar zeg maar Pablo. “Ik ben zoals de meeste kunstenaars wat aan de excentrieke kant met mijn out-of-bed-look.


Krimpen / Capelle - “Meestal moet ik even wennen aan nieuwe personen, mijn voorkeur gaat sterk uit naar een vrouw. En heb je een lekker stukkie kipfillet of rodi-worst? Dan ben ik graag bereid om iets voor je te doen. En vertrouw ik je eenmaal helemaal dan ben ik ook nog eens een enorme knuffelkont.”

“Er zijn met mij wel een aantal ‘dingetjes’ aan de hand. Of jij mijn baasje mag worden hangt af of je die ‘dingetjes’ kan respecteren en accepteren of dat je er een ‘ding’ van maakt. Ik ben pas 6,5 jaar, volgens mijn papieren.

“Uit onderzoek blijkt dat ik en spondylose in mijn rug en artrose in een heup heb, dus misschien stiekem toch wat ouder? Meerdere kleine wandelingen zijn ver genoeg voor mij en een dagelijkse pijnstiller heb ik echt nodig.

“Gek ben ik niet, dus krijg ik wel graag denkwerkjes aangeboden. Van te veel prikkels raak ik snel overprikkeld. Dus een duidelijke, stabiele daginvulling vind ik het prettigst. Mijn huisje is liever een stille bibliotheek dan een feestcafé en buiten kunnen we beter ver van prikkels blijven.

“Soms kan ik wat dwingend of beschermend overkomen, ook hier moet met kennis van zaken op gereageerd worden. Ik ben erg leergierig en verzot op aandacht.”

Kennis maken? Mail naar: krimpen@dierenbescherming.nl

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten