In Bangkok.
In Bangkok.

Eric uit Capelle is meer dan 200 dagen op pad

21 nov, 09:00 Algemeen 3 keer gelezen

Capelle - IJssel en Lekstreek plaatst elke maand de reisnotities van Eric van der Kleij, oud-eigenaar van de inmiddels gesloopte lunchroom in winkelcentrum Koperwiek in Capelle aan den IJssel. Hij heeft inmiddels Laos achter zich gelaten en bevind zich nu in Thailand.

Maandag 14 oktober

Na een paar dagen, zon, zee, zand, zwembad en weinig fietsen ging ik vandaag weer echt op pad. Onderweg naar Kanchanaburi. Dus vertrokken uit Cha Am en na 115 vlakke kilometers aangekomen in Ratchaburi. Het meeste over kleine wegen langs de kust, bewolkte dag, windje mee.

Woensdag 16 oktober
Het was laat geworden. Vandaag ff niets! Tenminste eerst ff zwembad en dan op het fietsie naar de Bridge over the Riverkwai. En even naar het Kanchanaburi War Cementery, waar zo’n kleine 2000 grafstenen staan van het Koninkrijk der Nederlanden. Militairen gesneuveld tussen 1939 en 1945... Heel indrukwekkend.

Zaterdag 19 oktober
Vandaag precies 200 dagen met mijn fiets op pad en wat later weg naar Lopburi. Kort dagje, maar een afslag niet genomen, dus in plaats van werd het . Dat je wel eens een afslag mist is niet heel raar want bijna nergens staan borden. Je nadert een kruispunt, nul verkeersborden..... This is Thailand. Totaal nu op .

Donderdag 24 oktober
Vanmorgen zijn Vincent en Patrick geland in Bangkok voor 10 dagen vakantie met mij. Dat komt dus wel goed. Dus het ene hotel uit, en het andere hotel in. Eerst ff zwemmen, rondje wandelen in de buurt en s’avonds naar het hoogste gebouw van Bangkok, de Baiyoki Sky op ... Verder biertje kopen, dikke pret!

Zondag 3 november
Vandaag gaan Vincent en Patrick weer naar huis en dan hebben we 10 superdagen achter de rug en heel veel gezien en gedaan in geweldig Thailand. Ik stap weer op de fiets en daar heb ik ook wel weer zin in. Uiteindelijk ingecheckt in Chon Buri na toch wel 95 niet van die makkelijke kilometers, totaal nu op .

Maandag 4 november
Vandaag precies 7 maanden op de fiets, de tijd vliegt. Onderweg naar Leon en Margo die op vakantie zijn in Pattaya waar ik een paar dagen zal blijven. Kort dagje fietsen, , maar eerst nog even langs het visa kantoor.
Mijn visum verloopt op 8 november en ook de visarun naar Cambodja kan niet eerder, dus zal ik tot en met 8 november In Pattaya moeten blijven. Er zijn ergere dingen.
Met Leon en Margo naar het strand, ‘s avonds uit eten, beetje poolen, helemaal top.

Vrijdag 8 november
Om 06.00 uur moet ik mij melden bij het visa kantoor in Pattaya. Ontbijtje en 3,5 uur in de bus naar de grensovergang Thailand / Cambodja met de naam Banpuggard. Uitchecken in Thailand, 100 meter lopen, inchecken Cambodja en meteen uitchecken Cambodja en dan weer inchecken Thailand. Uiteindelijk nieuw visum voor Thailand. Duurt half uurtje en weer 4 uurtjes om terug te komen in Pattaya. Mag ik weer 30 dagen blijven en wel tot 7 december...

Zaterdag 9 november
Een bijzondere dag, alweer jarig! Bij deze iedereen bedankt voor de felicitaties. Na een feestontbijtje met zijn allen heb ik weer afscheid genomen van Leon, Margo, Melanie, Harry en Gee... Op het fietsie naar het noorden van Thailand, toch wel een 800 km.

Zondag 10 november
Wekker gezet, vroeg weg! Kabin Buri verlaten. We gaan omhoog en na 131 km bij Na Di geëindigd. Totaal aan kilometers nu 16.087.

facebook.com/EricopdefietsNL

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Inschrijven Ronde van West nog steeds mogelijk Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Repeteren voor swingende sing-in Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Expositie Oekraïense kunstenares Marina Yasinevich in Rivium Kiosk Algemeen 7 aug, 12:00
Afbeelding
Watervallei niet drooggelegd; jonge bomen krijgen extra water Algemeen 5 aug, 16:00
Afbeelding
Steeds meer minibiebs in Capels straatbeeld Algemeen 5 aug, 13:30
Afbeelding
Leverancier van Havensteder getroffen door cyberaanval Algemeen 5 aug, 11:00
Afbeelding
Duo-fiets van de Roo onthuld Algemeen 5 aug, 09:15
Afbeelding
Goud voor Oud in de Rozenburcht Algemeen 4 aug, 17:05