Afbeelding

Laudame Financials VCN DS1 boekt een nette 3-0 overwinning op PDK Huizen

Algemeen 35 keer gelezen

Capelle - Zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen PDK Huizen op het programma. Vorig seizoen hebben we twee keer geen goeie pot tegen deze meiden neer kunnen zetten dus ook al was er een groot verschil op de ranglijst, we waren gewaarschuwd! De wedstrijd stond dit keer om 17.00 uur gepland vanwege de Super Saturday met alle sponsoren. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een indrukwekkende minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van verenigingslid Melany Jansen. De grote opkomst liet zien wat een impact dit heeft gehad op de vereniging en alle betrokkenen.

Enkele momenten later klonk het eerste fluitsignaal van de wedstrijd en in de eerste paar punten werd duidelijk dat er even moest worden omgeschakeld na dit emotionele moment. Gelukkig duurde dit niet al te lang en halverwege de set hadden we een voorsprong van vijf punten opgebouwd. Onbezorgd leken we op setwinst af te stevenen maar richting het eind van de set lieten we PDK toch nog terug komen. We waren net op tijd bij de les en konden de eerste set binnenslepen met 26-24.

De tweede set was een ander verhaal. Al vanaf punt 1 waren we scherp en met name serverend konden we deze set erg veel druk zetten op de tegenstander. Geen moment kwamen we deze set in de problemen en met 25-12 stond er een mooie 2-0 voorsprong op het scorebord. Deze set was ook het moment dat Anouk, na een vervelend begin van het seizoen met blessures, weer wat speelminuten kon maken. Fijn om haar weer in het veld te zien!

Na de gemakkelijke tweede set wisten we dat dit in de derde set waarschijnlijk anders zou lopen. De set ging vrij gelijk op, waarbij we wel steeds een kleine voorsprong van 2 à 3 punten hadden. Echt uitlopen lukte echter pas aan het eind van de set, waardoor er alsnog een overtuigende 25-19 op het telbord stond. Al met al een nette 3-0 overwinning waarmee we onze koppositie verstevigen. Na een heftige week was dit toch niet vanzelfsprekend en we zijn blij dat we deze af kunnen sluiten met winst.

Aankomende zaterdag staat de bekerwedstrijd tegen VoCASA op het programma. De wedstrijd zal om 19.30 uur beginnen in sporthal de Oostgaarde, hopelijk tot dan!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 22 uur geleden
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 22 uur geleden
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55
Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws 23 apr, 14:53
Afbeelding
Koningsdag in Capelle en Kralingseveer: het volledige overzicht van activiteiten Nieuws 23 apr, 11:45
Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 23 apr, 09:55
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 23 apr, 08:27
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35