Afbeelding

Studenten Zadkine zetten zich in voor ouderen

22 nov, 16:34 Algemeen 0 keer gelezen

Capelle - Studenten van het Zadkine Startcollege nodigen ouderen uit voor een leuke middag in de aula van hun school. Op 3 december van 12.30 tot 14.30 uur zijn alle ouderen welkom op de Dakotaweg 71. De middag is bedoeld om jongeren en ouderen te laten kennismaken en eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan.

In eerste instantie was de spelletjesmiddag gepland op 26 november. Omdat het op school toch niet goed uitkwam, is de middag verplaatst naar 3 december. ‘We organiseren dit omdat wij ons willen inzetten voor eenzame ouderen,’ zegt een van de studenten van het Zadkine Startcollege. ‘Ons doel is om goed met elkaar om te gaan en elkaar een fijn gevoel te geven.’ Tijdens de spelletjesmiddag staat niet alleen het spelen van leuke gezelschapsspellen op het programma. De studenten nemen ouderen mee uit wandelen, ze bakken samen koekjes en gaan zelfs speeddaten.

Jongeren op bezoek
Tijdens de speeddate kunnen de ouderen en de studenten kennis maken zodat de studenten in de toekomst op bezoek kunnen. Astrid Keerveld is buurtcoach bij Welzijn Capelle en heeft de studenten geholpen bij dit initiatief: ‘Dé eenzaamheid oplossen kan niemand, maar íemands eenzaamheid doorbreken kunnen we allemaal. Dit initiatief van het Zadkine Startcollege draagt hier enorm aan bij. Als buurtcoach zie ik veel eenzaamheid onder ouderen. Ik kan de studenten helpen hun weg naar hen te vinden.’

Aanmelden
Aanmelden is niet verplicht, maar kan via het VrijwilligersInformatiePunt van Welzijn Capelle via 010 - 264 02 20 of e-mail VIP@welzijncapelle.nu.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Inschrijven Ronde van West nog steeds mogelijk Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Repeteren voor swingende sing-in Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Expositie Oekraïense kunstenares Marina Yasinevich in Rivium Kiosk Algemeen 7 aug, 12:00
Afbeelding
Watervallei niet drooggelegd; jonge bomen krijgen extra water Algemeen 5 aug, 16:00
Afbeelding
Steeds meer minibiebs in Capels straatbeeld Algemeen 5 aug, 13:30
Afbeelding
Leverancier van Havensteder getroffen door cyberaanval Algemeen 5 aug, 11:00
Afbeelding
Duo-fiets van de Roo onthuld Algemeen 5 aug, 09:15
Afbeelding
Goud voor Oud in de Rozenburcht Algemeen 4 aug, 17:05