gebiedsregisseurs en stadsmariniers dineren bij Zadkine Startcollege
gebiedsregisseurs en stadsmariniers dineren bij Zadkine Startcollege Foto: Zadkine Startcollege

40 gebiedsregisseurs en stadsmariniers dineren bij Zadkine Startcollege

25 nov, 09:35 Algemeen 0 keer gelezen

Capelle - Een drukke en vooral leerzame dag voor horeca en dienstverlening studenten van Zadkine Startcollege. Hun theorie en praktijkvaardigheden kwamen goed van pas om voor maar liefst 40 bezoekers aan het landelijke LPB congres een diner in buffetvorm te organiseren, te maken én uit te serveren.

Jaarlijks organiseert het Landelijk Platform voor Buurt- en wijkgericht (LPB) werken een congres. Een landelijk congres voor medewerkers van gemeenten en vakgenoten die in de wijken werken en daarbij betrokken zijn. Ieder jaar is het een andere gemeente waar het congres wordt gehouden; de gastgemeente.

De gastgemeente van dit jaar is Capelle aan den IJssel. Het congres is van 20 tot en met 22 november en heeft als thema ‘Into a new decade’. In de vorm van workshops onderzoeken de bezoekers aan dit congres de toekomst in de steden, dorpen, wijken en buurten. “Het is mooi dat we onze ervaringen hier kunnen delen en nieuwe ideeën kunnen opdoen. De afgelopen jaren hebben we namelijk op het gebied van veiligheid veel geïnvesteerd. Met gebiedsregisseurs en stadsmariniers bijvoorbeeld. Daadkrachtig, zichtbaar en met passie zetten zij zich dagelijks in om van Capelle aan den IJssel een mooie, veilige en leefbare gemeente te maken”, aldus burgemeester Peter Oskam.

In totaal zijn er ongeveer 400 bezoekers. Alle bezoekers eten donderdagavond op scholen. Zadkine Startcollege locatie Capelle aan den IJssel is één van de vier scholen. Dat betekent voor de studenten die op mbo niveau 1 een opleiding Assistent dienstverlening en Assistent horeca & voeding volgen dat de handen uit de mouwen kunnen. Hun beroepsopleiding is gebaseerd op een combinatie van theorie (school) en praktijk. Het praktijkdeel bestaat uit het toepassen van de theorie en met name het opdoen van ervaring. Dit gebeurt op locatie bij (leer)bedrijven.

“Hoe mooi dat de gemeente heeft gevraagd of juist onze studenten een diner buffet willen maken voor een groep van 40 personen! Zo kunnen ze de opgedane theorie en praktijkervaring toepassen en laten zien wat je allemaal leert met mbo niveau 1. Goed voor hun zelfvertrouwen!”, zegt Edwin van de Velde, docent horeca & voeding.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Inschrijven Ronde van West nog steeds mogelijk Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Repeteren voor swingende sing-in Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Expositie Oekraïense kunstenares Marina Yasinevich in Rivium Kiosk Algemeen 7 aug, 12:00
Afbeelding
Watervallei niet drooggelegd; jonge bomen krijgen extra water Algemeen 5 aug, 16:00
Afbeelding
Steeds meer minibiebs in Capels straatbeeld Algemeen 5 aug, 13:30
Afbeelding
Leverancier van Havensteder getroffen door cyberaanval Algemeen 5 aug, 11:00
Afbeelding
Duo-fiets van de Roo onthuld Algemeen 5 aug, 09:15
Afbeelding
Goud voor Oud in de Rozenburcht Algemeen 4 aug, 17:05