Foto: Irado

Start proef met nieuwe vuilcontainers in Capelle

  •   keer gelezen

Capelle - Deze week start in Capelle een pilot met nieuwe vuilcontainers. De nieuwe containers die Irado gaat testen zijn uniek: innovatief, duurzamer, slimmer en gebruiksvriendelijker dan andere containers in ons land.


De laadkleppen van de containers zijn breder, zodat vuilniszakken er beter in passen. De containers zijn voorzien van ledverlichting in de plint. Deze rode of groene verlichting waarschuwt omwonenden van een afstand of de container vol zit. De verwachting is dat er daardoor minder vuilniszakken naast de container terechtkomen.

De container is uitgerust met zonnecellen waarvan de energie wordt opgeslagen en de plintverlichting aanstuurt. De container bevat een volmeldsensor dat een signaal doorstuurt naar het routesysteem van Irado. Irado weet zo wanneer de container geleegd moet worden. Daardoor wordt er efficiënter gereden en voorkomt dit onnodige vervoerbewegingen in de wijk. De containers zijn gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Samen met omwonenden worden de containers de komende maanden getest op gebruiksgemak en hygiëne. Er is tijdens de testperiode veel aandacht voor inwoners die slecht ter been zijn. De pilot duurt tot 1 maart 2020.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten