De nieuwste aanwinsten van de band zijn zangeres Juliette Goergen en Saxofonist Eppo Smits.
De nieuwste aanwinsten van de band zijn zangeres Juliette Goergen en Saxofonist Eppo Smits.

Wat is er te doen in Capelle aan den IJssel?

28 nov, 13:21 Algemeen 0 keer gelezen

Recreatief volleybal

Capelle - Elke dinsdagavond is er recreatief volleybal in Capelle Schollevaar. Iedereen vanaf 18 jaar kan meedoen. Aanvang 20.30 uur in de gymzaal aan Maria Danneels Erf 22. Meer informatie bij Jaap Polder, tel. 06 20926677.

Popkoor voor senioren

Capelle - Het Charles Vermeer Zanginstituut (CVZI) start in januari 2020 met een speciaal popkoor voor senioren! “Dat wordt reuze gezellig en leuk! We zingen songs uit de 60’ies en 70’ies, denk aan: muziek van FleetwoodMac, Beatles, Simon and Garfunkel, Abba, Bob Dylan, Everly Brothers enz. Oude tijden herleven!” Er is aandacht voor zangtechniek en er wordt lekker veel samen gezongen. Het gaat vooral om het plezier in zingen met elkaar op een fijne plek om je stem te ontdekken! “Je hoeft geen notenschrift te kunnen lezen en ervaring is niet noodzakelijk. Er zijn geen audities! Iedereen kan meedoen!” Interesse? Kom naar de informatieochtend op dinsdag 10 december om 11.00 uur bij het CVZI, Fluiterlaan 400 in Capelle a/d IJssel. Meer informatie via cvzi@charlesvermeer.nl. Songcoach is Saskia Groenenberg.

Coverband Mixed-Up

Capelle - Coverband Mixed-Up treedt op vrijdag 29 november op in Wijkcentrum Schollevaar (Maria Danneels Erf 20). De band zal met nummers van Van Morrison, Michael Bublé en U2 het dak van de tent afspelen. De deuren van de zaal openen om 19.30 uur en zullen weer sluiten rond 23.00 uur. De band werd in 2008 opgestart door bassist Frank Roland en zijn collega. Sindsdien zijn er heel wat wisselingen van muzikanten geweest. Deze hadden allemaal andere muzieksmaken, waardoor de naam ‘Mixed-Up’ ontstond. Met genres als Popmuziek, Rock Pop, Funky en af en toe Latin is de coverband erg divers en is er voor ieder wat wils.

Winterfair Schenkelkerk

Capelle - Zaterdag 30 november is er Winterfair in en rond de Schenkelkerk, Bermweg 29 in Capelle aan den IJssel, van 10.00-16.00 uur. Natuurlijk worden er weer oliebollen vers gebakken en zijn er allerhande lekkernijen in de keuken te vinden. Zoekt u nog een leuk Sinterklaascadeau, dan hebben wij een hele reeks met kraampjes die u zeker aan een mooie verrassing kunnen helpen. Dit jaar nieuw zijn de metalen tuin ornamenten.

Lezing over Jawlenksy

Regio - Op uitnodiging van de KunstKring Krimpen verzorgt kunsthistorica Josée Claassen op dinsdag 3 december een lezing met muziek over het leven en werk van Alexej von Jawlenksy, de ‘Blaue Reiter’ met de Russische ziel. In het leven van de kunstschilder Alexej von Jawlensky zijn alle ingrediënten aanwezig voor een groots en meeslepend drama. Bovendien heeft hij prachtig werk gemaakt. Hij kreeg les van Ilja Repin en behoorde samen met onder andere Wassily Kandinsky tot de groep ‘Der Blaue Reiter’. In de lezing licht Josée Claassen dat groots en meeslepend drama toe en laat zij ons veel mooie afbeeldingen van zijn werk zien. Daarbij laat zij passende muziek horen, onder andere Russische koormuziek, pianomuziek van Anton Rubinstein en muziek van Igor Stravinsky en John Cage. Plaats: Streekmuseum, IJsseldijk 312, Krimpen aan den IJssel. Aanvang: 20.00 uur. Entree: 7,50 euro

Alles over werk en kanker

Capelle - De themabijeenkomst Werk & Kanker vindt plaats op 28 november van 19.00 uur tot 21.00 uur bij Inloophuis De IJssel, de ontmoetingsplaats voor Kankerpatiënten in de regio. “Wanneer je de diagnose kanker krijgt, kan er veel veranderen in je leven. Ook op werkgebied kunnen er dingen spelen. Kun je gewoon doorwerken? Wat zijn je rechten ? Mag je werkgever je zomaar ontslaan? En wat betekent dit voor je inkomen? Wat is de invloed op de hypotheek etc.? Wij hebben een aantal deskundigen bereid gevonden om hier informatie over te geven.” Dit zijn: Mw.S.van der Hor, re-integratieconsulent stichting Re-turn, Dhr.M.de Wall, bedrijfarts Erasmusmc / IJsselland ziekenhuis, Pascal NOZ, financeel adviseur,eigenaar Fload (hypotheken/pensioenen) en Maarten Godijn, verzekeringsspecialist, eigenaar ICZ ( verzekeringsadvies chronisch zieken). De Themabijeenkomst is gratis en wordt gehouden 19.00 uur tot 21.00 uur bij Inloophuis De IJssel, De Linie 1E in Capelle aan den IJssel. Aanmelden of e-mailen naar 010-7370069 of info@inloophuisdeijssel.nl

Open dienst

Capelle - Op zondag 1 december is er om 13.30 uur een Open dienst bij Brug010. Brug010 wil de goede boodschap van Jezus Christus delen met u en jou. Of de boodschap van Jezus nu nieuw voor je is, of dat je vroeger afscheid hebt genomen van de kerk, we denken graag met je na over dit Evangelie: God wil onze God zijn, ook in de 21e eeuw. Thema: Rust in de storm van je leven! Spreker: Marc de Gooijer Inloop vanaf 13.00 uur Voor de kinderen is er tijdens de dienst een aparte activiteit. Na de dienst kunt u, onder het genot van koffie of thee, napraten.
Locatie: De Brug, achter de Laankerk, IJsselmondselaan 340

Stoelyoga

Capelle - Op maandag 2 december is er om 12.00 uur Gratis Stoelyoga voor mensen met kanker bij Inloophuis De IJssel. Gratis Stoelyoga is voor mensen die leven met kanker. Docente is Anne van Leeuwen. Meer informatie op: www.yogageeftenergie.nl. Aanmelden: info@inloophuisdeijssel.nl
Inloophuis De IJssel, De Linie 1E

Basiscursus fotografie

Capelle - Op maandag 2 december is er om 19.30 uur de Basiscursus Fotografie bij Studio Petra Muilenburg. Heeft u een nieuwe camera aangeschaft en wilt u meer halen uit de mogelijkheden ervan? Bij deze cursus vindt u precies wat u nodig heeft!
Studio Petra Muilenburg Fotografie, Brahmsstraat 123

Mail de redactie!

redactie.ijl@dpgmedia.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Inschrijven Ronde van West nog steeds mogelijk Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Repeteren voor swingende sing-in Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Expositie Oekraïense kunstenares Marina Yasinevich in Rivium Kiosk Algemeen 7 aug, 12:00
Afbeelding
Watervallei niet drooggelegd; jonge bomen krijgen extra water Algemeen 5 aug, 16:00
Afbeelding
Steeds meer minibiebs in Capels straatbeeld Algemeen 5 aug, 13:30
Afbeelding
Leverancier van Havensteder getroffen door cyberaanval Algemeen 5 aug, 11:00
Afbeelding
Duo-fiets van de Roo onthuld Algemeen 5 aug, 09:15
Afbeelding
Goud voor Oud in de Rozenburcht Algemeen 4 aug, 17:05