Afbeelding

Drukbezochte co-creatie avond nieuwbouwproject Harmonie

28 nov, 13:07 Algemeen 0 keer gelezen

Capelle - Onder zeer grote belangstelling werden eerder deze maand de plannen gepresenteerd voor nieuwbouwproject Harmonie in Capelle aan den IJssel. Harmonie is onderdeel van de grootschalige vernieuwing van het Capelse centrum. Op de plek waar nu nog de Hoven II flats staan, worden straks circa 117 eengezinswoningen en 27 appartementen gerealiseerd.

Samen het project vormgeven

Harmonie is een bijzonder project. Er is veel aandacht voor de kwaliteit van de woningen, die zoveel mogelijk energieneutraal zijn, en de groene woonomgeving. Ook wordt het zo gebouwd dat het bewoners uitnodigt om contact te maken met elkaar. Uniek is dat geïnteresseerden actief kunnen meedenken over de plannen. Tijdens zogenaamde co-creatie avonden wordt uitgebreid informatie gegeven en kan iedereen zijn of haar opmerkingen en woonwensen kenbaar maken. Ontwikkelaar Blauwhoed verwerkt deze in samenspraak met de ontwerpers van KOW architecten. Dat deze formule goed werkt, blijkt uit de opkomst bij deze tweede sessie van ruim tweehonderd personen.

Wijk voor iedereen

Harmonie krijgt eigentijdse woningen, ruim, licht en met ruimte voor eigenheid in verschillende type woningen. Er komen gezinswoningen in verschillende woningtypen omgeven door water en groen en een fraai appartementengebouw waarin ook penthouses zijn opgenomen. Woningen voor starters én voor doorstromers. Een mix van architectuur en van bewoners. Want de gedachte is: het zijn de bewoners die een wijk maken. Daarom komen er speelplekken voor kinderen en ruimte in het groen om elkaar te ontmoeten. Het wordt een wijk waar de buren elkaar kennen, maar iedereen ook privacy vindt.

Gemak van voorzieningen

De wijk heeft het gemak van alle voorzieningen op loopafstand: winkelcentrum De Koperwiek, kinderopvang, scholen en een zwembad met sporthal. En het vernieuwde metrostation waardoor je in slechts 10 minuten in hartje Rotterdam staat. Daarom is deze nieuwbouw niet alleen voor mensen uit Capelle interessant. Ook voor Rotterdammers die in de stad hun woonwensen niet kunnen realiseren is Harmonie een aantrekkelijk alternatief.

Volg de ontwikkelingen

Nieuwsgierig geworden naar de ontwikkelingen in Harmonie of wilt u actief meedenken? Kijk dan op thuisinharmonie.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Inschrijven Ronde van West nog steeds mogelijk Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Repeteren voor swingende sing-in Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Expositie Oekraïense kunstenares Marina Yasinevich in Rivium Kiosk Algemeen 7 aug, 12:00
Afbeelding
Watervallei niet drooggelegd; jonge bomen krijgen extra water Algemeen 5 aug, 16:00
Afbeelding
Steeds meer minibiebs in Capels straatbeeld Algemeen 5 aug, 13:30
Afbeelding
Leverancier van Havensteder getroffen door cyberaanval Algemeen 5 aug, 11:00
Afbeelding
Duo-fiets van de Roo onthuld Algemeen 5 aug, 09:15
Afbeelding
Goud voor Oud in de Rozenburcht Algemeen 4 aug, 17:05