De Verleiders female brengen in het Isala Theater in rap tempo veel feitenmateriaal, maar ook persoonlijke verhalen.
De Verleiders female brengen in het Isala Theater in rap tempo veel feitenmateriaal, maar ook persoonlijke verhalen. Foto: Ben van Duin

Vrouwelijke Verleiders in het Isala Theater

29 nov, 11:04 Algemeen 0 keer gelezen

Dinsdag 10 december geniet het publiek in het Isala van een echte Verleiders-voorstelling: een vlijmscherp theaterstuk over een maatschappelijke misstand met een flinke dosis cabaret.

Door de redactie

Capelle - Dit keer echter niet gebracht door George van Houts en de zijnen, maar door vijf actrices die de machtsongelijkheid tussen mannen en vrouwen aan de kaak stellen. Het glazen plafond, de loonkloof en #MeToo: ze passeren allemaal met veel bravoure de revue.

De Verleiders female bestaat uit Jelka van Houten, Susan Visser, Stephanie Louwrier, Gusta Geleijnse en Dunya Khayame. De regie is in handen van Tom de Ket, die ook betrokken was bij alle voorgaande Verleiders-voorstellingen.

Voorheen sneden De Verleiders brandende kwesties als privacy en vastgoedfraude aan. Nu is het volgens de makers hoog tijd om genderdiscriminatie en de babyboete te bespreken. Rode draad in de voorstelling is een persiflage op typisch foute mannen, gespeeld door de dames in pakken met een fles bier in de hand.

Wanneer een van hen door een burn-out ineens ‘huisman’ wordt, verandert hun perspectief. Ook in andere scènes vindt er een omdraaiing van traditionele man-vrouwrollen plaats. Susan Visser, onder andere bekend van Gooische vrouwen, laat in een monoloog de mannen in het publiek voelen hoe het is om als seksobject te worden gezien.

Aan het einde wordt het publiek geactiveerd om de machtsongelijkheid op de politieke agenda te zetten. Zo wordt het stuk een indringend pleidooi voor meer feminisme in de samenleving. Voorafgaand aan de voorstelling is er een inleiding te boeken voor 3,50 euro.

De Verleiders female, dinsdag 10 december 20:15 uur, de entree is 31,00 euro.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Inschrijven Ronde van West nog steeds mogelijk Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Repeteren voor swingende sing-in Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Expositie Oekraïense kunstenares Marina Yasinevich in Rivium Kiosk Algemeen 7 aug, 12:00
Afbeelding
Watervallei niet drooggelegd; jonge bomen krijgen extra water Algemeen 5 aug, 16:00
Afbeelding
Steeds meer minibiebs in Capels straatbeeld Algemeen 5 aug, 13:30
Afbeelding
Leverancier van Havensteder getroffen door cyberaanval Algemeen 5 aug, 11:00
Afbeelding
Duo-fiets van de Roo onthuld Algemeen 5 aug, 09:15
Afbeelding
Goud voor Oud in de Rozenburcht Algemeen 4 aug, 17:05