Bram Brinkman: basis aan het leggen voor komend seizoen.
Bram Brinkman: basis aan het leggen voor komend seizoen. Foto: Wijntjesfotografie.nl

Voortbouwen op stabiele basis

Algemeen 41 keer gelezen

Capelle - Voetbalvereniging Capelle is na een aantal onrustige seizoenen met haar eerste elftal in rustiger vaarwater beland, zo mag op eenderde van de competitie worden vastgesteld. De sfeer is goed, de resultaten vallen zeker niet tegen en er heerst rust in en rond de selectie.

Door Jan J. Timmer

“Het is weer leuk om bij Capelle te voetballen”, stelt TC-voorzitter Bram Brinkman vast. “En dat stralen onze spelers ook uit. We gingen het seizoen in met de ambitie om in de top 5 te eindigen en mogen concluderen dat we vooralsnog aardig op schema liggen. Op termijn willen we echt meedoen om de prijzen en proberen naar de derde divisie te promoveren. Er is nu een basis om die doelen te bereiken. Voor ons reden om daar op voort te borduren met het opnieuw vastleggen van elf spelers uit de bestaande selectie. De komende weken zullen nog meer jongens gaan verlengen, verwachten wij. In januari gaan we ook met de technische staf in gesprek. Welke kant dat op zal gaan, is nog even afwachten. We horen uiteraard ook graag welke ideeën er bij Ton van Bremen en zijn mensen leven.”
Feit is dat Van Bremen er in geslaagd is om Capelle volgens een heldere lijn te laten voetballen. Een speelwijze die is gebaseerd op defensieve zekerheden en daardoor lastig te bespelen is. Daarmee bracht Van Bremen de ooit zo succesvolle ‘Capelle-stijl’ terug op sportpark ‘t Slot, Capelle oogst er veel succes mee tegen de hoger geklasseerde clubs uit haar Hoofdklasse-poule. Tegen de mindere goden heeft het team moeite om het spel te maken. Wil Capelle nieuwe stappen zetten dan zal ook voor dat soort duels een adequate speelwijze moeten worden gevonden. “Vooralsnog zijn we absoluut tevreden”, zegt Bram Brinkman. “En de spelers geven aan dat zij hier graag voetballen. Met wat gerichte versterkingen erbij kunnen we nieuwe stappen zetten.”

De volgende spelers hebben het contract dat hen ook in seizoen 2020/2021 aan Capelle bindt, ondertekend: Julian Agatowski, Rutger de Bos, Joseph Goncalves, Eric Jansen, Leon Krznaric, Boris Letterie, Justin van Mullem, Marciano Pape, Kevin van la Parra, Jelle Pollemans en Jerry Scholman. Met andere voetballers wordt nog onderhandeld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 19 apr, 11:42
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 19 apr, 08:50
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20