De Nationale Snertdag wordt voor de 3e keer georganiseerd door sociaal platform Klup.
De Nationale Snertdag wordt voor de 3e keer georganiseerd door sociaal platform Klup. Foto: pr

Wat is er te doen in Capelle aan den IJssel?

Algemeen 45 keer gelezen

Marktconcert

Regio - Op woensdag 11 december is er in Open Hof een bijzonder Marktconcert met medewerking van het barokensemble Camerata Capelle. Dit ensemble bestaat uit zeer goede amateurs en gepensioneerde professionals. Organiste Cora Mulder is soliste: zij speelt het beroemde Concert voor orgel en orkest opus 4 nr. 6 in Bes van Georg Friedrich Händel. Joyeuze, lichte klanken! Vervolgens speelt het orkest, met fluitiste Trudi Bos, de Suite in B moll BWV 1067. Het laatste deel daarvan is voor velen bekend als ‘Badinerie’, door de groep Ekseption ‘Peace planet’ genoemd. De kerkzaal gaat open om 10.30 uur. Het concert begint om 11 uur en duurt ca. 40 minuten. De entree is vrij, met een collecte na afloop. Adres: Hesseplaats 441. Ommoord.

Recreatief volleybal

Capelle - Elke dinsdagavond is er recreatief volleybal in Capelle Schollevaar. Iedereen vanaf 18 jaar kan meedoen. Aanvang 20.30 uur in de gymzaal aan Maria Danneels Erf 22. Meer informatie bij Jaap Polder, tel. 06 20926677.

Popkoor voor senioren

Capelle - Het Charles Vermeer Zanginstituut (CVZI) start in januari 2020 met een speciaal popkoor voor senioren! “Dat wordt reuze gezellig en leuk! We zingen songs uit de sixties en seventies, denk aan: muziek van FleetwoodMac, Beatles, Simon and Garfunkel, Abba, Bob Dylan, Everly Brothers enz. Oude tijden herleven!” Er is aandacht voor zangtechniek en er wordt lekker veel samen gezongen. Het gaat vooral om het plezier in zingen met elkaar op een fijne plek om je stem te ontdekken! “Je hoeft geen notenschrift te kunnen lezen en ervaring is niet noodzakelijk. Er zijn geen audities! Iedereen kan meedoen!” Interesse? Kom naar de informatieochtend op dinsdag 10 december om 11.00 uur bij het CVZI, Fluiterlaan 400 in Capelle a/d IJssel. Meer informatie via cvzi@charlesvermeer.nl. Songcoach is Saskia Groenenberg.

Nationale Snertdag

Capelle - ‘Maak van je snertdag een feestdag!’ Helaas is de feestmaand december voor te veel mensen geen vrolijke periode om naar uit te kijken. Om hier wat aan te doen is een ludiek event in het leven geroepen: de Nationale Snertdag. Op 8 december worden mensen door heel Nederland met elkaar verbonden. Ook in Capelle aan den IJssel bij Brasserie Zalmhuis.

Je kent het wel, donkere wintermaanden met slecht weer en weinig te doen. De kids zijn druk en het normale leven ligt vrijwel stil, met name op zondag. December zou voor iedereen een feestmaand moeten zijn. Helaas is het zo dat er ook veel mensen zijn die totaal niet uitkijken naar de feestdagen. In Nederland zijn ongeveer 1 miljoen 55-plussers eenzaam. Dit betekent dat één op de vier 55-plussers een eenzame decembermaand tegemoet gaat.

Dit kan en moet anders dacht organisator Klup: “Door het hele land maken wij met elkaar van een snertdag een feestdag waarbij snert het verbindende middel is. Heel simpel maar toch effectief en gezellig! Na een succesvolle eerste en tweede editie keert de Nationale Snertdag terug op de tweede zondag van december. We verwachten dit jaar zo’n 750 snert-eters op 36 horeca locaties door heel Nederland”. In Capelle aan den IJssel kun je op zondag 8 december om 16.00 uur terecht. Je krijgt een kop huisgemaakte snert voor 5 euro. Iedereen is welkom. Lust je nou geen snert? Geen probleem, het draait om de gezelligheid en ontmoeting!

De Nationale Snertdag is bedacht en georganiseerd door sociaal platform Klup (www.kluppen.nl) in samenwerking met enthousiaste 50-plussers en lokale horecaondernemers in Nederland. Meer informatie over de Nationale Snertdag vind je op de website. Op een aantal locaties kun je je nog inschrijven.

nationalesnertdag.nl

Yogales en werk zoeken

Capelle - Iedere woensdag is er om 10.45 uur Yoga voor werkzoekenden tegen gereduceerd tarief (6 euro per les). “Juist als je werkzoekende bent is blijven bewegen en ontspannen van groot belang. Meld je aan voor een gratis proefles.” Docente is Anne van Leeuwen. Meer informatie staat op: www.yogageeftenergie.nl. Aanmelden kan via akvanleeuwen@gmail.com.

Herdenken
van de oorlog

Regio - Muziekliefhebbers uit Capelle organiseren een concertreeks waarbij herdenken en gedenken centraal staat. Deze concerten worden eind april uitgevoerd. Gezocht worden nog hout- en koperblazers zodat er een dubbel kwintet gevormd kan worden, aangevuld met een pianist. “Met elkaar studeren we in circa 8-10 repetities een mooi muzikaal programma in met muziek uit films als Schindler’s List, Joodse muziek, koralen of muziek van componisten die de concentratiekampen hebben overleefd. Dit alles willen we combineren met beelden die tijdens het concert op de achtergrond meedraaien.” Belangstellenden kunnen zich melden bij Corine de Haij, tel. 06 42214279 of service.netwerk@gmail.com.

Vrijwilligers wijkwinkels

Capelle - De wijkwinkels van Welzijn Capelle zijn er voor álle Capellenaren. De medewerkers staan klaar met koffie en hulp bij vragen, bijvoorbeeld het ordenen van administratie. De wijkwinkels zijn momenteel op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Mensen die het leuk vinden hun buurtgenoten te helpen, zijn van harte welkom bij de wijkwinkelteams.

Nieuwe vrijwilligers zijn handig met administratieve zaken, goed in brieven schrijven en vinden het leuk om mensen te helpen. Zij worden ingewerkt door ervaren vrijwilligers, begeleid door een vrijwilligerscoördinator en krijgen regelmatig bijscholing. In februari 2020 komt er een nieuwe wijkwinkel bij in het nieuwe Huis van de Wijk Middelwatering, Reigerlaan. Aanmelden als vrijwilliger kan via de vacature op www.capelledoet.nl (zoekwoord: ‘wijkwinkel’) of via coördinator Vrijwillige Inzet Annuska López (a.lopez@welzijncapelle.nu of 06 - 118 69 909). Annuska beantwoordt graag eventuele vragen.

redactie.ijl@dpgmedia.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws gisteren
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws gisteren
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55
Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws 23 apr, 14:53
Afbeelding
Koningsdag in Capelle en Kralingseveer: het volledige overzicht van activiteiten Nieuws 23 apr, 11:45
Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 23 apr, 09:55
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 23 apr, 08:27