Afbeelding
Foto: Jasper Schoonhoven

Heren VCN houden de punten in eigen huis

Algemeen 41 keer gelezen

Capelle - Afgelopen zaterdag ontving VCN het eerste team van Peelpush in de eigen Oostgaarde.


Peelpush staat op de 10e plek op de ranglijst. Zaak voor VCN om de punten in eigen huis te houden, ook door de verwachte winst bij de concurrentie. Kampen en Donitas hadden hun wedstrijden tegen de nummer 11 en 12.


Coach van Hal had de beschikking over een volledig fitte selectie en stuurde de volgende namen het veld in: Ralph Backer en Lucas Vroom op de middenas, Daan Spijkers en Thomas Boerefijn op de flanken, Tom van Reeuwijk op de diagonaal, Robert Jansen als spelverdeler en Rogier van Leeuwen als libero.


Peelpush starte met veel overtuiging en wist via het midden en de buitenkant veel te scoren. De servicedruk was bij VCN te laag en Peelpush maakte daar dankbaar gebruik van door de eerste set via 23-25 naar zich toe te trekken.
De tweede set waren de Capelse strijders wakker geschud door een donderspeech van Van Hal, en kreeg de rode puntenmachine weer herkenbaar vorm. Peelpush werd overwalst door een serviceoffensief en kwam niet onder de druk uit. Via 25-13 stond het weer 1-1.


In set 3 kwam Vincent Smid in het veld voor de moegestreden Ralph Backer. Met enkele blokpunten maakte hij een verdienstelijke invalbeurt. Capelle wist Peelpush weer op 13 te houden en de 2-1 bij te schrijven.
In set 4 kwam Ferdi van Dijk in het veld op de plek van Thomas Boerefijn en had met enkele uitdekacties een belangrijke rol in de set. Peelpush gaf iets meer weerstand: het ging gelijk op tot 15-15. De veel ingezette dubbele wissel met Sharif Gabriël en Roland Mijnans sorteerde ook veel effect. Uiteindelijk gaven de Meijelse knapen zich makkelijk gewonnen en was via 25-20 de overwinning een feit.


De volle punten waren weer behaald en men kon tevreden terugkijken. Met een goed gevoel werd gestart aan het traditionele beerpongtoernooi. Tijdens het toernooi bleek dat onze concurrentie punten heeft laten liggen. Naar verluid is ergens in een donker hoekje het K-woord al gevallen.


Volgende week is ons jaarlijks uitje met de stichting in Groningen. Voor we daar aan kunnen beginnen wacht ons nog een potje bij het altijd gezellige Donitas, voor een vast en zeker spannende wedstrijd tegen wat Groningse OV-jaarkaarthouders. Daarnaast wacht ook een interessant duel aan de zijlijn. Zou Van Solkema het wederom lukken Van Hal uit de tent te lokken met een Waza-ari? Of komt de eerste Yuko van Capelse kant? We gaan het meemaken in de Struikhal in Groningen. Om 17.00 uur klinkt het eerste fluitsignaal. Tot daar!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 18 uur geleden
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws gisteren
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15
• Saviël Armand wil zich blijven ontwikkelen als zwemmer.
'Laatbloeier' Saviël Armand: zwemsprinter met stapsgewijze doelen Sport 26 mrt, 16:30
Afbeelding
Wisselstrook Algerabrug tijdelijk dicht van 26 op 27 maart Nieuws 26 mrt, 14:20
Afbeelding
Fractie Capels Bewoners Belang officieel opgesplitst Nieuws 26 mrt, 12:06